Soutěživá nabídka pro introvertnější literární duchy

Vysoká škola kreativní komunikace připravila dvě soutěže, kterých se mohou zúčastnit i naši studenti.

Soutěživá nabídka pro introvertnější literární duchy

Soutěž si zakládá na zcela krátkém rozsahu. Stačí napsat text o rozsahu maximálně 100 slov na letošní aktuální téma „outside" (venku), což je příhodné, neboť po čem na jaře v covidové karanténě toužíme víc?

Porotu tvoří vyučující VŠKK a ta vybere národního finalistu, jehož text bude přeložen a zaslán do mezinárodního kola, kde se utká s dalšími dvanácti finalisty.

Konečného vítěze, jenž obdrží odměnu 600 EUR, vybere mezinárodní porota, ale hlasovat může i veřejnost. Druhý v pořadí získá 400 EUR.

Cena Alexandry Berkové 2021

Vysoká škola kreativní komunikace vyhlašuje již 3. ročník literární soutěže pro studenty 3. a 4. ročníků středních škol, gymnázií a pro studenty 7. a 8. ročníků víceletých gymnázií v žánru povídka a poezie.

V loňském ročníku se vítězkou stala Alexandra Havlíčková z Gymnázia Františka Palackého v Neratovicích s prózou „Livenina kytka" a obdržela hlavní cenu – roční stipendium na Vysoké škole kreativní komunikace. Odborná porota pak čestným uznáním ocenila 15 dalších prací, resp. účastnic a účastníků soutěže, z poezie i prózy.

Více informací o soutěžích naleznete zde a zde.

Autor: Eva Vachlerová
Přečteno: 994x
Vydáno: 9.4.2021

Další články v kategorii

Kurz improvizace aneb Honza Mrázek jede jako parník
Cena Alexandry Berkové 2021
Vymodlené krajské kolo