Simulace zasedání Rady bezpečnosti

Zajímá vás mezinárodní politika, či snad jen rádi přesvědčujete ostatní, že máte pravdu? Přesně pro vás je INSTANTNÍ SUMMIT, simulace jednání Bezpečnostní rady OSN, která se na strakonickém gymnáziu uskuteční 18. září v čase 2. až 4. vyučovací hodiny.

V simulaci se chopíte role ostříleného diplomata v roli delegáta OSN, kde budete zastupovat zemi, jejíž názory se nemusí zrovna shodovat s vašimi (a to je na tom nejzábavnější). Vaším úkolem bude sepsat rezoluci na téma “Izraelské osady na západním břehu Jordánu”. Nevíte o tématu nic? Nevadí, není lepší způsob, jak se cokoliv naučit, než do toho být vržen po hlavě (podstatné informace od nás samozřejmě dostanete). Premisa může znít nudně, ale věřte, že není! Simulace vám pomůže pochopit složitost našeho světa a náročnost a nutnost dohody s lidmi s opačným názorem.

Přihlašování proběhne formou Google formuláře, který vám přijde během úterka do bakalářů, včetně podrobnějších informací. Máme omezenou kapacitu (do 30 účastníků), doporučujeme tedy vážným zájemcům co nejzazší vyplnění. Přednost mají studenti navštěvující semináře ZSV a zeměpisu. Jednotlivci budou mít účast omluvenou jako akci školy.

Instantní summit je vedlejším projektem Pražského studentského summitu, takže pokud by vás minisimulace zaujala, můžete se přihlásit i tam, kde ještě více zlepšíte své schopnosti a rozšíříte obzory v ještě více mezinárodních organizacích jako OSN, G20 nebo třeba NATO.

Za přípravný tým,

Jakub Šimek (loňská oktáva)

Autor: Jakub Šimek (loňská oktáva)
Přečteno: 628x
Vydáno: 18.9.2023



Další články v kategorii

Školní exkurze – Staroměstské radnice, Prašná brána a Česká národní banka
Přednáška o činnosti Probační a mediační služby
Jak a proč se stát advokátem
Pražský studentský summit
Beseda prof. Jana Kysely na téma Ústavní vývoj