Zakončení bronzové úrovně aneb DofE ceremonie v Příbrami

Po skvěle zvládnuté expedici v červnu 2022 a úspěšně dokončené úrovně na nás konečně čekala sladká odměna v podobě ceremonie.

Vše začalo ale ovšem o trochu dřív než na samotné ZŠ Jiráskovy sady, kde měla ceremonie probíhat, protože jsme ještě předtím absolvovaly 2 vyučovací hodiny ve škole, celé natěšené na to, co má přijít.

Ve vestibulu se nás sešlo 5 oceněných spolu s panem učitelem Kůlou, který nás následně školním Fordem Tranzit bezpečně dopravil do Příbrami. S drobným časovým skluzem jsme se dostavili do nádherné auly Základní školy Jiráskovy sady. Zjistili jsme, že je využívána pro mnoho formálních akcí a to včetně další ceremonie, která měla probíhat hned po té naší!

Nervózní a některé z nás možná i třesoucí se jsme se posadily (ano, samé dívky) do úplně nejzadnější řady v aule, zatímco pro pana Kůlu bylo rezervované čestné místo v první řadě, jakožto pro DofE vedoucího. Jako první z nás cenu v podobě odznáčku s certifikátem, který už jsme digitálně dostaly přes mail, obdržela Alice Hanáková (privilegium lidí na začátku abecedy, co?). Následovala Klára Kolingerová, po ní Tereza Plšková a nakonec Anna Šavrdová a Magda Tuháčková. Každá z nás měla krátký medailonek, který úžasní moderátoři přečetli mezitím, co jsme přebíraly naši zaslouženou cenu.

Nesmíme ovšem zapomenout na hezky připravený raut; vzpomněla jsem si, jak Anička říkala při naší listopadové prezentaci: "Jděte na ceremonii, mají tam dobrý jídlo". Za celý tým konstatuji, že měla pravdu.

Ovšem, hned jak jsme se zotavily z veřejného ponížení ze čtení našich medailonků, bylo nám navrženo, že půjdeme na "zábavnou hru po městě". Přes všechnu pociťovanou únavu strakonického DofE týmu jsme všechny šly a sama za sebe bych řekla, že jsem si ji užila. Mezi úkoly hry patřilo např. vytvořit básničku o alespoň 6 verších s DofE tématikou, sestavit nápis DofE takzvaně "z vlastních těl", pantomimou ostatním členům skupiny předvést, jaké aktivity jsme v bronzové úrovni dělali atd.

Po tomto celoodpoledním dobrodružství se vracíme zpět do školy, právě včas na realizaci pokusu - střílení raket v hodině fyziky s třídou kvintou a panem učitelem Navrátilem. Můj certifikát kvůli tomu skončil lehce namočen v octu (pohonná látka rakety), ale to se asi dalo čekat. Alespoň mám čichovou vzpomínku na tento nádherně prožitý den! Držte nám palce na naší stříbrné expedici a (doufám) i na stříbrné ceremonii.

Za červnový expediční tým “Makt”, Magda Tuháčková, kvinta

Autor: Magda Tuháčková, kvinta
Přečteno: 747x
Vydáno: 10.3.2023



Další články v kategorii

Evropský parlament mládeže (EYP): Z Ostravy na mezinárodní zasedání
Gymstr ETC - THE DOLLAR
Gymstr speaks English
Rise program
Uzávěrka ke zkouškám Cambridge English - leden 2024 v Českých Budějovicích a v Písku