Vánoční turnaj v halové kopané 2019

17 zúčastněných družstev, perfektní výkony všech týmů, vše v duchu fair- play, 284 diváků na finálovém zápase a stejný vítěz jako před rokem. Takový byl ve zkratce letošní Vánoční turnaj v halové kopané.

V kvalifikačním zápase porazila 1C. - 4.O a vybojovala si postup do osmifinále. V něm se tradičně proti sobě postavila družstva prvního nebo druhého ročníku proti třeťákům a čtvrťákům. O jednotlivých dvojicích rozhoduje los. Postupem do čtvrtfinále potvrdilo roli favorita šest družstev starších ročníků - 4.B, 4.C, 8.O, 3.B, 7.O, 3.C a k nim se přidala dvě družstva mladších z 1.A a 2.A.. Padlo hodně krásných gólů, hrál se pěkný fotbal a občas musel přijít na řadu penaltový rozstřel.

Do semifinále se probojovala družstva 3.B proti 1.A a 4.C proti 2.A, tam už šlo opravdu do tuhého, na řadu přišla také taktika, zajištěná obrana a skvělé zákroky brankářů. Po naprosto vyrovnaných soubojích si účast ve finále vybojovali hráči 3.B a 4.C. Poražení semifinalisté se střetli v zápase o 3. místo, které vyhrála 1.A a stala se tak největším překvapením turnaje.

Finálový souboj 4.C a 3.B to byl skvělý zápas po všech stránkách, podpořený navíc skvělou atmosférou v do posledního místečka zaplněné házenkářské hale. Po gólech D. Petráně a M. Uhlíka dokázala 4.C obhájit loňské vítězství a mohly propuknout bouřlivé oslavy.

Velký dík patří dvojici rozhodčích M. Benediktovi a M. Kostkovi.  
Milan Janda

Přečteno: 1636x
Vydáno: 20.12.2019



Další články v kategorii

Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C