Talent Akademie jihočeských nadějí 2021

Dvě studentky našeho gymnázia, Johanka Matějková a Nela Karlová, dostaly 21. – 23. 9. 2019 jedinečnou příležitost zúčastnit se 4. ročníku Talent Akademie jihočeských gymnázií v Českých Budějovicích. Čestným garantem projektu byl moderátor Marek Eben.

A jak si projekt užily dvě naše vybrané studentky se dočtete níže:

"Ve dnech 21. - 23. září jsme se zúčastnily 4. ročníku TalentAkademie v Českých Budějovicích, který pořádá spolu s Gymnáziem Česká Nadační fond jihočeské naděje. Stejně jako v předešlých ročnících byl tento program určen pro 36 vybraných studentů ze všech gymnázií v Jihočeském kraji.

Tento ročník byl zaměřen na přírodní vědy, a tak jsme všichni, kteří jsme byli vybráni, mohli nahlédnout do různých oborů - jak do botaniky, tak i do medicíny, hydrologie, kryptozoologie a dalších. Program byl velice nabitý, vyslechli jsme si řady přednášek prezentovaných odborníky z daných oborů. Měli jsme možnost si prohlédnout areál Přírodovědecké fakulty, kde jsme mimo jiné 2 hodiny pozorovali pod mikroskopem sinice a řasy.

Bylo milé, poznat se s lidmi, kteří jsou do daných témat stejně nadšení a dozvědět se tolik nových a zajímavých informací. Proto bychom chtěly obě dvě ještě jednou poděkovat za tuto příležitost, které si velice vážíme."

Nela Karlová (3.C), Johana Matějková (3.A)

Přečteno: 863x
Vydáno: 8.10.2021



Další články v kategorii

Simulace Evropského parlamentu
Ročenka Gymnázia Strakonice
Jídelna - upozornění
Maturitní zkoušky 2023
Omezení provozu šk. jídelny