Správné finanční rozhodování – půjčky, úvěry

(beseda v semináři finanční gramotnosti)

Na hodinu finanční gramotnosti tentokrát zamířili dva mladí finanční konzultanti, zástupci Profesionálního finančního poradenství (ProfiFP). Jedním z nich byl dokonce bývalý absolvent naší školy Vojtěch Rezek, jenž si tímto způsobem mohl trochu zavzpomínat na léta strávená v lavicích strakonického gymnázia. Naším druhým návštěvníkem byl Ing. Jakub Ottenschläger, který je v oboru o pár let déle než Vojtěch Rezek.

Společně si pro nás připravili svěží a zajímavou prezentaci týkající se úvěrů, různých druhů půjček, hypoték... Pro lepší představu nám toto téma blíže demonstrovali na konkrétních situacích, které si buď předpřipravili podle vlastní fantazie, nebo se inspirovali skutečnými případy.

Na závěr jsme dostali dotazník, ve kterém jsme jim mohli sdělit anonymně nebo pod svým jménem názor na celou přednášku, popřípadě jsme měli možnost připsat poznámky a připomínky.

Šlo o přínosnou a inovativní prezentaci, která nenudila. Znáte ten pocit, kdy počítáte každou minutu do zazvonění a k vaší smůle se čas neúprosně vleče? Tak tohle rozhodně nebyl ten případ.

Autor: Veronika Bendová, 4.A
Přečteno: 1282x
Vydáno: 20.2.2020



Další články v kategorii

Beseda na téma Cenotvorba ropy a paliv
Beseda na téma zdravotní pojištění u studentů
Beseda s Tomášem Petráškem