Beseda s Tomášem Petráškem

Ve čtvrtek 12. 12. 2019 jsme měli možnost se prostřednictvím semináře finanční gramotnost seznámit s Tomášem Petráškem z pojišťovny Generali, absolventem našeho strakonického gymnázia. Jeho vzpomínání zabloudilo mimo jiné i k legendě zdejšího ústavu panu Vojtěchu Žílovi.

Na samotném začátku přednášky se Tomáš Petrášek představil a sdělil nám pár základních informací ohledně již zmíněné pojišťovny. Ta pro zajímavost patří mezi největší světové pojistitele a na českém trhu působí už od roku 1832.

Náplní našeho setkání bylo zkusit si nanečisto „prožít" 30 let života plných různých peněžních operací. Jednalo se konkrétně o deskovou hru s názvem Finanční svoboda. Zde si nejprve náhodně vyberete rodinu, za niž budete hrát. Každá rodina má své cíle, kterých chce dosáhnout. Vaším úkolem je starat se o rodinný rozpočet a plnit cíle. Během hry čelíte podobným situacím jako v běžném životě – například hypotéka, půjčky, různé druhy pojištění, dokonce ztráta zaměstnání a další a další.

S pomocí našeho poradce jsme hrou prošli dost obstojně, kdo ví, jak by to dopadlo, kdybychom na to byli úplně sami.

V dnešním světě jsou peníze velice důležité, proto bychom s nimi měli umět náležitě zacházet. Uvědomit si, co je nezbytně nutné a bez čeho se naopak obejdeme. Naučit se myslet dopředu. Rozhodně bychom se neměli bát v případě potřeby obrátit na odborníky.

Chtěla bych za nás všechny poděkovat za zajímavou a poučnou zkušenost.

Autor: Veronika Bendová, 4.A
Přečteno: 1281x
Vydáno: 12.12.2019



Další články v kategorii

Beseda na téma Cenotvorba ropy a paliv
Beseda na téma zdravotní pojištění u studentů
Správné finanční rozhodování – půjčky, úvěry