Robotiáda 2024

6 robotů a 5 soutěžících se vypravilo utkat ve 4 disciplínách na Robotiádu do Brna. 3 kluci, 2 holky a 1 Navrátil se ve čtvrtek odpoledne sešli v místnosti zasvěcené robotům (a serveru) a vyrazili na cestu do města šalin. Přespali jsme v hotelu, který nám zafinancoval Nadační fond (teď už víte, kam ty prachy mizí). Druhý den 1.3. jsme se vydali do Vida! Science centra na mezinárodní robotickou soutěž, která se skládá ze 7 různých disciplín. Letos se zúčastnilo celkem 202 týmů z České republiky a různých evropských zemí (mimo jiné i z Maďarska, Ukrajiny, Řecka, Německa,...). Naše týmy Gymstr robosekta a Gymstr robotic se rozhodli zúčastnit disciplín s názvy Čára, Sprint, Autonomní medvěd a Dálkový medvěd.

Gymstr robosekta (Alice Hanáková, Vítek Flaška) se umístil na 13. místě v Čáře, díky panu Hajdekrovi, který nám půjčil velká kolečka, a na 28. místě ve sprintu, kde jsme zaznamenali o 1s lepší čas než jsme měli minulý rok.

Gymstr robotic (Eva Růžičková, Jan Antoš, Matěj Babka) taky vyzkoušeli Čáru. Jejich robot se držel černé čáry precizněji, ale to ho zpomalovalo a tak získal 18. místo. Robot na Autonomního medvěda zvládl jako jeden z mála zachránit medvěda a zasloužil si tak 8. místo.

Největší úspěch jsme zaznamenali v Dálkovém medvědovi, ve kterém robot ovládaný na dálkové ovládání musí co nejrychleji přivézt medvěda do cíle. Po velmi napínavých soubojích, kde rozhodovaly i desetiny sekund, náš pilot Honza vybojoval nádherné 4. místo. I když nám medaile o kousíček unikly, odjížděli jsme zpět domů spokojení.

Pokud se nemůžete dočkat na další článek z robotických soutěží, nebo vás jen zajímá, co zrovna tvoříme, můžete zcela dobrovolně sledovat náš nový Instagramový účet @robotika_gymstr (kecám, je to povinné, jinak si vás najdem)!

Kroužek robotiky

Autor: Kroužek robotiky
Přečteno: 305x
Vydáno: 1.3.2024



Další články v kategorii

Robosoutěž
Od umělé inteligence po laternu magiku, aneb exkurze do Prahy 20.2.2024
GT tournament 2024
Anglický tábor 2024
Velké Finále Robosoutěže SŠ 2023