Republikové finále AŠSK ČR v plavání

V pondělí 27.1.2020 se konalo v Jindřichově Hradci Republikové finále AŠSK ČR v plavání. Po vítězství v krajském kole se naše družstvo dívek a družstvo chlapců tohoto finále zúčastnilo. Do Jindřichova Hradce dorazilo 12 družstev chlapců a 12 družstev dívek z celé ČR. Hlavním pořadatelem bylo město Jindřichův Hradec. Garantem celé soutěže byla bývalá úspěšná reprezentantka v plavání Ilona Kudrnáčová - Hlaváčková.

Celá akce probíhala podle všeobecných soutěžních podmínek a pravidel, a proto se dvě střední školy nemohly závodů zúčastnit z důvodů malého počtu závodníků v družstvu. Družstvo tvořilo šest závodníků. Nejprve celá soutěž začala štafetou na volný způsob - 6x50m, kde plavalo celé družstvo. Pak přišly na řadu jednotlivé individuální disciplíny - znak, prsa, kraul, motýlek. Na závěr celé soutěže se plavala štafeta tzv. polohovka, kde plavou pouze čtyři závodníci - 4x50m. Začíná se motýlkem pak přichází znak, prsa a na závěr kraul.

Naše obě družstva se v celkovém hodnocení a v součtu bodů umístila na krásném 10. místě.

Družstvo dívek reprezentovaly tyto studentky ve složení: Barbora Burjaková, Kateřina Kadlecová, Natálie Prušáková, Terezie Šandová, která musela na poslední chvíli nahradit nemocnou Lindu Zralou, Aneta Myšková a Lucie Bartošová, která také nahradila nemocnou Terezu Šafandovou.

Družstvo chlapců reprezentovalo v tomto složení: Šimon Klečka, Viktor Vondrášek, Richard Vondrášek, Petr Ředina, Kryštof Fugner, Adam Kalíšek a Kryštof Kadlec.

Obě družstva podala výborný výkon, a proto jim patří velká gratulace.

Autor: Andrea Johnová
Přečteno: 1763x
Vydáno: 27.1.2020



Další články v kategorii

Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C