Okresní finále ve florbalu kategorie IV.

Ve strakonických sportovních halách se ve čtvrtek 5.12.2019 hrálo okresní finále ve florbalu kategorie IV.. Mezi 12 družstvy nechyběli ani florbalisté Gymnázia Strakonice. Vzhledem k tomu, že jsme nestartovali v kategorii dívek, dostali jsme od pořadatele souhlas se startem dvou hráček, a jak se ukázalo, naši výkonnost to rozhodně zvedlo.

V základní skupině jsme po výhrách nad ZŠ Poděbradova (4:1), Gymnáziem Vodňany (3:1) a třech remízách v řadě s TGM Blatná, FLČ Strakonice  (vždy 0:0) a  JAK Blatná (1:1) obsadili nečekané první místo a postoupili jsme do semifinále. V něm jsme se utkali s družstvem ZŠ Čestice. Bylo to nesmírně vyrovnané utkání se šťastným koncem pro nás, když nás Matyáš Císař poslal svým gólem do finále (1:0).

Ve finále jsme se utkali s největším favoritem turnaje ZŠ Dukelská Strakonice. Soupeř šel v úvodu utkání do vedení, ale my jsme se nevzdali a přesilovkovým gólem Barbory Novotné jsme dokázali vyrovnat (1:1), a tak se o vítězi muselo rozhodnout v samostatných nájezdech.  Hráči Dukelky vyhráli 2:0 a mohli se radovat z postupu do KK.

Druhé místo je pro nás skvělým úspěchem, o který se zasloužili:

Marek Šambazov (brankář), Robin Vondrášek, Jan Chvosta, Matyáš Císař, Oto Čekan, Petr Mach, Tomáš Poklop, Vojtěch Koudelka, Ondřej Šmíd, Barbora Novotná a Kateřina Gálisová.

Autor: Milan Janda
Přečteno: 1618x
Vydáno: 5.12.2019



Další články v kategorii

Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C