Nejlepší dějepis v kraji

Pěknou řádku let už držíme statisticky nejlepší středoškolské výsledky v dějepisných soutěžích v Jihočeském kraji.

Také letos se podařilo vítězství v kategorii SŠ v dějepisné olympiádě jednotlivců (DDM), a to naší studentce Barboře Kunešové. Přestože měla věkovou nevýhodu, jelikož soutěžila z pozice prvního ročníku s mnohými staršími studenty, včetně maturantů, vyhrála a postupuje do celostátního kola. Gratulujeme a děkujeme za další skvělou reprezentaci naší školy! 

Krajské kolo proběhlo v úterý 28. března v českobudějovickém DDM (Hardmuthova vila) a do první desítky se umístili další dva naši studenti, oba letos maturující: Jan Lelek (4.C) na 6. místě a Jakub Wolfschläger (oktáva) na 8. místě.

V kategorii ZŠ nás o jeden den dříve tamtéž reprezentoval Jiří Frýzek (tercie), který ve velmi velké a vyrovnané konkurenci (mnoha starších "deváťáků") skončil na 21. místě s titulem "úspěšného řešitele" za vysoké bodové skóre. Gratulujeme a děkujeme všem našim dějepisem nadšeným chlapcům!

Tématem letošního ročníku jsou dějiny poválečné doby (1945 - 1995) se zaměřením na dějiny české, evropské i např. "horké krize studené války". 

Ve středu 5. dubna ještě soutěží naše dějepisné družstvo v krajském kole, z něhož se postupuje do "Dějepisné soutěže gymnázií v Chebu". Přejeme hodně štěstí! 

 

Autor: Miroslav Žitný
Přečteno: 734x
Vydáno: 28.3.2023



Další články v kategorii

Středoškolská odborná činnost
Dějepisný hattrick v kraji !!
Dějepis v praxi
Návštěva Státního okresního archivu ve Strakonicích
Dva dějepisné úspěchy v republice