Náš student Adam Palivec součástí týmu oceněného Cenou Karla Velikého pro mladé Evropany

Cena Karla Velikého je jedním z nejprestižnějších ocenění, které se uděluje osobnostem, jež se výrazně zasadily o rozvoj evropských hodnot. V minulosti jej získali např. francouzský prezident Emmanuel Macron, německá kancléřka Angela Merkelová nebo generální tajemník OSN António Guterres. Od roku 2008 se v Cáchách společně s tímto oceněním uděluje i jeho ekvivalent pro mládež – Cena Karla Velikého pro mladé Evropany. Evropský parlament a Nadace pro Mezinárodní cenu Karla Velikého každoročně hodnotí projekty, které podporují společný smysl pro vytváření evropské identity a integrace mezi mladými lidmi. Vítězové národních kol se poté účastní celoevropského vyhlášení.

Regionální výběrové konference v Táboře a Uherském Hradišti Evropského parlamentu mládeže v ČR se před několika dny staly vítězi národního kola v konkurenci zhruba tří stovek dalších projektů. Na projektu jsem se podílel jako hlavní organizátor jedné z konferencí, a tak je zde pravděpodobnost, že se po skončení pandemie podívám na celoevropské předávání cen v Cáchách. Také se budou vyhlašovat absolutně nejlepší projekty, které obdrží nemalou finanční sumu (7 500 euro).

Konference v Táboře se také jako delegát zúčastnil náš další student Jakub Polák (3.B), který postoupil na Národní výběrovou konferenci.

Více informací zde.

Adam Palivec, oktáva

Autor: Adam Palivec, oktáva
Přečteno: 2363x
Vydáno: 15.4.2020



Další články v kategorii

Evropský parlament mládeže (EYP): Z Ostravy na mezinárodní zasedání
Gymstr ETC - THE DOLLAR
Gymstr speaks English
Rise program
Uzávěrka ke zkouškám Cambridge English - leden 2024 v Českých Budějovicích a v Písku