Lyžařský kurz 2.O + náhradníci

Po dvou neúspěšných pokusech studentů našeho gymnázia vyrazit v tomto školním roce na lyžařský kurz jsme se stali prvními, kteří si letos mohli zalyžovat.

Vzhledem k tomu, že paní učitelce Johnové vyšla předpověď počasí, užili jsme si týden plný slunečných dnů, kdy bylo ze sjezdovek krásně vidět až na Alpy. Vydařené počasí ovšem přivedlo na Hochficht mnoho dalších lyžařů a jejich množství se v průběhu týdne stále zvyšovalo. Slovy pana učitele Plačka: “Nejdříve super G, potom to byl obří slalom, pak už slalom a v pátek bych to nazval paralelním slalomem.” Ve čtvrtek jsme dokonce museli parkovat na německé straně areálu, protože u cesty už ráno stála cedule: “Parkoviště Hochficht - plno”

I přes množství návštěvníků si všechny lyžařské skupiny užily se svými vedoucími plno veselých momentů.

Skupina A1 pod vedením pana učitele Plačka závodila v běhu hlubokým sněhem (samozřejmě v lyžácích). Nejrychlejší štafeta vyhrála zmrzlinový pohár.

Skupina A2 (paní učitelka Johnová) stihla během dne i rychlou “pauzu na kafíčko”.

Skupina A3 (pan učitel Janda, pan Svach) možná sice začínala “u tunýlku”, ale zdokonalili se natolik, že na konci kurzu už její členové zvládli i červenou sjezdovku.

Po celý týden jsme nejen zlepšovali naše lyžařské dovednosti a procvičovali němčinu ve skibaru, ale na našem programu byla i matematika. Každý den jsme cestou počítali běžkaře a tipovali, kolik jich potkáme. Ten, jehož odhad se nejvíce blížil skutečnosti, byl odměněn potleskem celého autobusu.

Kurz jsme si opravdu užili a chtěli bychom poděkovat panu učiteli Jandovi za veškerou organizaci, paní učitelce Johnové a panu učiteli Plačkovi, panu Svachovi a samozřejmě paní doktorce Svachové za skvěle odvedenou práci. Obrovská poklona patří také panu řidiči Zedníčkovi.

Autor: Ivana Kloudová
Přečteno: 843x
Vydáno: 10.2.2023



Další články v kategorii

Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C