Krajské kolo školní basketbalové soutěže

Ve středu 27. listopadu jsme se společně s panem učitelem Prokopcem vydali do Písku, kde nás čekalo krajské kolo školní basketbalové soutěže. Na cestu jsme vyrazili s dobrou náladou a odhodláním přivézt domů co nejlepší výsledek. Na turnaj přijelo celkem 5 družstev, které se mezi sebou utkali systémem “každý s každým”.

V prvním zápase nás čekal výběr Gymnázia Česká a olympijských nadějí. Do utkání jsme vstoupili sebevědomě, což se přirozeně odrazilo i na poločasovém skóre. Rozdíl činil 15 bodů, a tak jsme se vzhledem k dalším nadcházejícím utkáním, rozhodli šetřit síly a zvolnit. To se nám bohužel vymstilo, když nás budějovičtí v posledních dvou vteřinách zápasu dotáhli, a my jsme tak odcházeli do šaten s remízou.

Do druhého utkání proti Střední průmyslové a Vyšší odborné škole Písek jsme vyběhli jako favorité. Po neblahé zkušenosti z prvního utkání jsme nic nenechali náhodě. Utkání jsme po celou dobu měli plně pod kontrolou, a vyhráli tak s příjemným dvacetibodovým rozdílem.

V třetím utkání jsme se setkali tváří v tvář s favoritem celého turnaje - Gymnáziem Písek. Kádru skládajícího se především z extraligových hráčů klubu Sršni Písek jsme se však nezalekli, a velmi solidní střelbou trojek v podání Aleše Hesse, Michala Čadka a Jana Chvosty se podařilo vybojovat v poločase remízu. Na závěr zápasu však došlo ke dvěma menším zraněním na naší straně, písecký výběr dokázal udržet vysoké tempo, a odnesl si tak ve finále výhru s rozdílem 10 bodů.

V posledním klání jsme se utkali s Gymnáziem Vítězslava Nováka z Jindřichova Hradce. Protivníci měli navrch jak ve výšce, tak i zbývající energii. Jindřichohradečtí nás uběhali o celých 16 bodů.

Díky úspěšnému výkonu proti favoritovi turnaje se nám podařilo vyšplhat na celkové 3. místo. Výkon jsme hodnotili pozitivně, hlavně díky velmi odhodlanému výkonu proti píseckým. Náš výjezd jsme proto již tradičně zakončili odměnou v místním McDonalds, kde právě započala sýrová sezóna.

Autor: Adam Palivec
Přečteno: 1138x
Vydáno: 27.11.2019



Další články v kategorii

Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C