Krajské finále středních škol v plavání

V úterý 14.1.2020 se na strakonickém bazénu konalo krajské finále středních škol v plavání. Do Strakonic dorazily se svými výběry plavců a plavkyň celkem 4 školy – Gymnázium Písek, Gymnázium Tábor, Střední průmyslová škola Strakonice a v neposlední řadě Gymnázium Strakonice. V každé disciplíně se plavalo 50m a na závěr i polohové a kraulové štafety.

Náš chlapecký tým potvrdil roli favorita setkání, podařilo se totiž vyhrát rozplavby v kraulu (Šimon Klečka, Kryštof Fügner), prsou (Viktor Vondrášek, Viktor Kučera) a motýlku (Adam Palivec). Úctyhodné druhé místo si ze znakové rozplavby odnesl také Kryštof Kadlec. Do fáze štafet, které jsou bodovány dvojnásobně, jsme vstoupili sebevědomě. Obě z nich se nám bez větších problémů podařilo vyhrát, a tím pádem i postoupit na republikové kolo v Jindřichově Hradci, které se uskuteční v závěru ledna.

Tým dívek ve složení – Tereza Šafandová, Alena Pavelková (znak), Barbora Burjaková, Kateřina Kadlecová (kraul), Natálie Prušáková (prsa) a Linda Zralá (motýl) – odvedl výborný výkon. Po celou dobu klání jim však tvrdým soupeřem byly plavkyně z píseckého gymnázia. Holkám postup bohužel utekl o velmi těsnou štafetu.


Výsledková listina – plavání SŠ – krajské kolo; Strakonice 14. ledna 2020

 

Soubor: 634-krajske-finale-strednich-skol-v-plavani.pdf
Autor: Adam Palivec
Přečteno: 1147x
Vydáno: 14.1.2020

Další články v kategorii

Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice
Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C