Historický úspěch mladých házenkářů Gymnázia Strakonice

Mladí házenkáři Gymnázia Strakonice vítězstvím v okresním kole vybojovali účast v otevřeném Krajském finále v házené v kategorii III.

Do Sezimova Ústí jsme odjeli s kompletní sestavou a velkým očekáváním na co budou naše síly stačit.

V tříčlenné skupině jsme postupně narazili na ZŠ Zborovská Tábor a ZŠ Pohůrecká Č. Budějovice. Oba soupeře jsme po taktických a bojovných výkonech dokázali porazit a z výhodnějšího prvního místa ve skupině jsme šli do semifinále. V něm jsme narazili na ZŠ Třeboň, to nám již chyběl zraněný Dominik Schnedorfer, a tak jsme rozhodně nebyli favority. V nádherném utkání jsme dokázali zvítězit nejtěsnějším rozdílem a to znamenalo, že si ve finále zahrajeme o postup na Republikové finále této soutěže.

Ve finálovém zápase jsme se znovu utkali s ZŠ Pohůrecká České Budějovice, ta velmi překvapivě porazila favorita celého turnaje 2. ZŠ Sezimovo Ústí. Unaveného soupeře jsme po skvělém výkonu bez problémů porazili a postup na RF, které se uskuteční ve dnech 15.-17.5.2024 v Libereckém kraji, máme v kapse.

Výsledky:

Naše sestava: Jan Moravec, Jakub Vogeltanz, Vojtěch Kuželka, Dominik Schneedorfer, Petr Frýzek, Viktor Jirouš, Lukáš Staněk, Radim Žahour, Martin Flandera, Jan Petrásek, Lucas Hayer a brankář Martin Zitko.

Autor: Milan Janda
Přečteno: 273x
Vydáno: 22.3.2024



Další články v kategorii

Informace o lyžařském kurzu
Bojovný výkon našich „atletů“ v Táboře
Info – „cyklisťák“ 3.A a 3.B
"Cyklisťák" 3.A + 3.C
Bojovný výkon družstva v Blatné