Žili byli bratři tři, a to hned třikrát

S rozsáhlou výpravou, hodinami zkoušek a zbytečnou trémou studenti 1. ročníku HV odehráli na půdě gymnázia hodinové představení na motivy pohádky Tři bratři.

Vše začalo „generálkou“ pro žáky nižšího stupně gymnázia 17. 12. 2019. Poučeni z malých i větších nedostatků se neohroženě na pódium vrátili druhý den a sehráli pohádku pro stočlenné publikum – děti z MŠ Šumavská a Dětského centra ve Strakonicích. Tentokrát se hrálo a zpívalo s mnohem menší trémou, ale s o to větším strachem, jestli vlk nevyděsí diváky přespříliš.

Vše dobře dopadlo také díky panu řediteli Mgr. Miroslavu Hlavovi, který děti mile přivítal, pomohl ty dvouleté a tříleté odsvléct a všechny bázlivé uklidnil. Rozloučili jsme se ve vánoční atmosféře zpěvem koled.

Posilněni úspěchem se naši studenti rozhodli vyslyšet prosby svých spolužáků a odehráli Tři bratry do třetice. Pohledem na zaplněné hlediště školního klubu je odvážný přístup rychle opouštěl. Nakonec však i díky vřelému přijetí publika a uvolněné atmosféře dohráli přes výbuch smíchu Karkulky, improvizační vstup vypravěče a repetici navíc do konce.

Pro mě to byli a jsou hrdinové.

Autor: Zuzana Kostková
Přečteno: 1456x
Vydáno: 17.12.2019



Další články v kategorii

Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
Krásné Velikonoce
28. Euregio – hostující školní rok 2023/2024 – pracovní zasedání
Reprezentační ples Gymnázia Strakonice