Vzpomínka na Tříkrálový koncert

Ve středu 3.1.2024 se s mírným předstihem před svátkem Tří králů uskutečnil v kostele Sv. Markéty ve Strakonicích tradiční Tříkrálový koncert, který je již několik let neodmyslitelnou součástí Tříkrálové sbírky.
Posluchači zaplnili kostel téměř do posledního místečka. Tentokrát jsme v jejich tvářích neviděli jen radostné těšení se na koncert, ale také smutek a napětí, které nás po tragických událostech na FFUK provázely celé letošní Vánoce. Možná proto si tolik lidí přišlo pro vlídné slovo, krásnou hudbu a také vykonat dobrý skutek v podobě příspěvku do kasiček malých Tří králů, kterých bylo skoro desetkrát více, než tehdy v Betlémě.
Na koncertu zazpívalo Pěvecké uskupení kantorů (PUK) Gymnázia Strakonice, Dudácká muzika ZUŠ Strakonice (pod vedením Julie Režné), závěr koncertu pak patřil Pěveckému sboru Gymnázia Strakonice.
Uprostřed koncertu dostali všichni malí králové pro své putování po dárcích požehnání od pana faráře Jana Doležala a paní ředitelka Medlínová z pořádající oblastní Charity vysvětlila účel sbírky.
Snad se mi to jen nezdálo, že všichni odcházeli z kostela o něco spokojenější, s pocitem, že jsou místa, kde je ještě vše v pořádku a že jediný způsob, jak se bránit zlu, je pěstovat dobro v sobě i všude okolo.
Stejně jako v závěru koncertu, tak i teď Vám přejeme mnoho štěstí a zdraví v roce 2024 a těšíme se na další hudební setkání.
Na koncertu se vybralo rekordních 26864 korun, moc děkujeme všem, kteří přišli a přispěli.

Autor: Mgr. Marcela Miková
Přečteno: 270x
Vydáno: 22.1.2024



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
„CYKLISŤÁK“ – 7.O
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Ředitelské volno 9. a 10. 5.
Wellbeing Day