Vánoční zázrak

Bylo to přesně 732 dní, kdy jsme stáli naposledy na podiu našeho kulturního domu. Proto považujeme konání našeho vánočního koncertu za malý zázrak. Podařilo se překonat mnoho nástrah v podobě karantén, nemocí, opatření…. Všechna kolečka soukolí pěveckých sborů do sebe zapadla. Všichni klavíristé byli zdrávi. Technika fungovala. Testy byly negativní. Nálada byla pozitivní. Nácvik se zvládl. Hlasy byly rozezpívané. Moderátor rozmluvený. Vstupenky se prodávaly. 

Ještě dva týdny před koncertem tomu věřil málokdo. A najednou jsme stáli na podiu a koncert se opravdu konal. A navíc se uskutečnil první živý přenos v historii našeho kulturního domu i našeho sboru. Kromě diváků v sále se tak koncert dostal na 650 monitorů počítačů či televizních obrazovek. A to i do pěkné dálky, například do Princetownu v USA. Během jednoho večera jsme tedy naším zpěvem potěšili téměř tisíc lidí a další si koncert pustili ze záznamu. Za to moc děkujeme technickému týmu strakonického kulturního střediska.

Velkým překvapením koncertu bylo vystoupení končících členů sboru Fere Angeli, kteří se se sborem rozloučili krásnou písničkou. Nacvičit v šestnácti lidech čtyřminutovou skladu s mnoha sóly zabralo většinu velkých přestávek tohoto školního roku. A klučičí překvapení gymnaziálního sboru také stálo za to. Pánové sestavili originální dudáckou kapelu ve složení dudy, dva saxofony, klarinet, basa a nacvičili koledu Zelená se louka.

Na koncertu vystoupil Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice, dětský pěvecký sbor Fere Angeli ZUŠ Strakonice, jeho přípravné oddělení a Houslový soubor ZUŠ Strakonice. Koncert moderoval pan Luděk Lávička, bez kterého si už vánoční koncert  nedovedeme přestavit. 

Diváci si vychutnali pestrý program, odnesli si vánoční náladu a kromě potlesku nás odměnili ještě bohatým výtěžkem tradičního prodeje vánočních přání. Tentokrát jsme se rozhodli utržené peníze věnovat Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Na její účet putovalo krásných 7600Kč. 

Děkujeme všem, kdo se na přípravě i průběhu koncertu podíleli a našim věrným posluchačům přejeme krásné Vánoce a hodně zdraví a spokojenosti v roce 2022.

Mgr. Marcela Miková

Přečteno: 881x
Vydáno: 20.12.2021



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách