Strakoňáci v Nabburgu

V týdnu od 13.do 17. května se uskutečnila druhá část výměnného pobytu s nabburským gymnáziem, tentokrát na německé straně. 13. května jsme dorazili do školy a byli srdečně přivítáni ředitelem panem Christianem Schwabem. Po úvodním seznámení jsme si prohlédli školu a poté se vydali na procházku po městě Nabburg. Další den jsme se jsme podnikli výlet do Mnichova. Město nás ohromilo svou krásou a historií, kterou nám přiblížila paní Fountoulidis během své prohlídky. Navštívili jsme také DenkStätte Weiße Rose na LMU, kde jsme se seznámili s protinacistickým odbojem během 2. světové války. Volný čas v Mnichově nám umožnil prozkoumat město po svém a nasát jeho atmosféru.
Ve středu jsme zamířili do Regensburgu, kde nás čekala krátká, ale velmi zajímavá prohlídka města. Poté jsme se plavili lodí k Walhalle. V této síni slávy jsme si připomněli významné osobnosti Německa. Celý den jsme zakončili společným obědem v pizzerii.
Čtvrtek jsme strávili v Parksteinu, kde jsme navštívili Basaltkegel a místní muzeum. Po krátkém přesunu do Weidenu jsme měli čas na procházku městem a oběd. Nakonec jsme šli na bowling, který jsme si moc užili.
Poslední den, pátek, patřil sportovním soutěžím mezi českými a německými studenty. Bylo to utkání plné nadšení a sportovního ducha. Nakonec jsme se všichni sešli na slavnostním zakončení s vyhlášením vítězů a společným rozloučením. Celý týden byl naplněn skvělými zážitky a nezapomenutelnými momenty. Děkujeme za tuto příležitost a těšíme se příště.
Bára Petrásková, 6.O

Přečteno: 451x
Vydáno: 31.5.2024



Další články v kategorii

Úřední hodiny o prázdninách 2024
Závěr školního roku 2023/2024
SPORTOVNÍ SEMINÁŘ
Obal ročenky 2023/24
Jídelna - konec šk. roku