SETKÁNÍ S BAVORSKÝMI KOLEGYNĚMI A KOLEGY

V sobotu 21.10.2023 jsme se opět po roce setkali s našimi deggendorfskými kolegyněmi a kolegy. S radostí byli na našem gymnáziu přivítáni především panem ředitelem Mgr. Miroslavem Hlavou, paní Mgr. Annou Hlavovou, kteří dlouhodobě iniciují a podporují tato přátelská setkání, paní zástupkyní RNDr. Milenou Pavlíkovou ze strany vedení našeho gymnázia. Z deggendorfského gymnázia pak za vedení přicestovali současný ředitel pan OStD Heribert Strunz a koordinátorka našich setkávání na bavorské straně OstRin Ingrid Naber. Navštívil nás ale také bývalý ředitel deggendorfského gymnázia OStD Heinz-Peter Meidinger, jehož zájem o naše gymnázium stále trvá.
Naši deggendorfští hosté si v dopoledních hodinách s nadšením poslechli nejprve lidové melodie dudácké kapely studentek a studentů gymnázia pod vedením pana PhDr. Miroslava Žitného, ke kávě pak ochutnali domácí výrobky napečené šikovnými a obětavými kolegyněmi, kterým bych tímto velmi ráda poděkovala za týmovou spolupráci, poobědvali skvěle připravený pokrm z kuchyně našich skvělých kuchařek, kterým patří rovněž velký dík a se zájmem si prohlédli školní budovy a zrenovované a nově vymalované učebny. Připravený program pokračoval procházkou historickým centrem města Strakonice s doprovodným popisem architektonicky významných budov paní kolegyně Mgr. Jany Oberfalcerové, prohlídkou areálu Strakonického hradu, která začala v kostele Svatého Prokopa výkladem historika pana PhDr. Miroslava Žitného, a dále prohlídkou Muzea středního Pootaví, Maltézského, Rytířského sálu i Kapitulní síně. U židovského památníku „Menora“ naše kolegyně Eleonora Krásová připomněla projekt našeho gymnázia „Zmizelí sousedé“, v rámci kterého byl památník v letech 2008/2009 vytvořen. Procházkou přes překrásně podzimně zbarvené Podskalí kolem známého pivovaru jsme se za svitu hřejivých slunečních paprsků vraceli ke gymnáziu.
Máme opravdovou radost z nadšení našich bavorských přátel během návštěvy Strakonic. Díky těmto setkáním se nám rýsuje velmi nadějná spolupráce s deggendorfským gymnáziem na úrovni pedagogických hospitací a studentských výměnných pobytů. Výměnný program se projednává a připravuje. Držte nám palce! Vynasnažíme se, milé studentky a milí studenti, aby se Vám otevřely další dveře do Bavorska!

Autor: Mag.phil. Lenka Šampalíková
Přečteno: 357x
Vydáno: 25.10.2023



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 7.O
„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Ředitelské volno 9. a 10. 5.
Wellbeing Day