Setkání kolegů partnerských gymnázií

Herzlich willkommen! Těmito slovy jsme tentokrát nevítali studenty našeho partnerského gymnázia, ale jejich učitele, a tedy naše kolegy a kolegyně. Přijeli k nám z Gymnázia J. A. Schmellera v Nabburgu. S touto školou navázalo naše gymnázium přátelství před více než 30 lety a je naší partnerskou školou, která s námi pořádá výměnné týdenní pobyty studentů.

Po tak dlouhé době se kolektivy učitelů velmi dobře znají a pravidelně se jednou ročně setkávají, a to střídavě na naší či německé straně. Kromě osobních rozhovorů a výměny pedagogických zkušeností je součástí programu i návštěva zajímavých míst. V sobotu 7. října jsme společně zavítali na Příbramsko, nejprve do areálu památníku Vojna - bývalého tábora nucených prací, dnes již muzea věnovaného obětem komunistického režimu a mapujícího těžbu uranu, v odpoledních hodinách pak na poutní místo Svatá Hora.

Tak jako ostatně vždy se setkání neslo v přátelském duchu a je velkým přínosem k tomu, aby dál probíhaly výměny studentů a aby se i oni cítili na půdě partnerských gymnázií vždy vítáni.

Autor: Mgr. Eva Hlouchová
Přečteno: 423x
Vydáno: 7.10.2023



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
„CYKLISŤÁK“ – 7.O
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Ředitelské volno 9. a 10. 5.
Wellbeing Day