ROBOTIÁDA 2023

Dne 24. února se náš kroužek robotiky zúčastnil mezinárodní „Robotiády“, která se konala ve VIDA! Science centru v Brně.
Konkrétně se sešlo 300 různých soutěžících ze 130 soutěžních týmů z 6 různých zemí (Česká republika, Slovensko, Ukrajina, Německo, Polsko, Řecko).
Tato soutěž spočívá v 7 disciplínách (jízda po čáře, autonomní či dálková „záchrana“ plyšového medvěda, sprint LEGOvý nebo neLEGOvý, Freestyle/Freestyle WeDo).Kde si každý tým vybere, ve kterých disciplínách bude soutěžit.
Naše gymnázium vyslalo 2 týmy: „Gymstr sedmá Ó“ (členové: Alice Hanáková - 7. O, Vladislav Holub - 7. O, Vítek Flaška - 2. A) a „Gymstr“ (členové: Matěj Babka - 4. O, Klára Kolingerová - 5. O, Eva Růžičková - 2. B). Oba týmy se zúčastnily jízdy po čáře, autonomní i dálkové „záchrany“ plyšového medvěda. „Gymstr sedmá Ó“ navíc vyzkoušel i LEGO sprint.

Všichni jsme se zuby nehty snažili o vítězství, přestože konkurence byla veliká (250 robotů). Ani jednomu týmu se nepodařilo umístit v kategorii autonomní „záchrany“ plyšového medvěda, ale je důležité podotknout, že v této kategorii se podařilo umístit jenom 5 týmům. Roboti týmu „Gymstr sedmá Ó“ si navíc usmyslili, že nebudou poslouchat v kategoriích jízdy po čáře a dálkové „záchraně“ plyšového medvěda, ale alespoň ve sprintu robot spolupracoval a dosáhl 26. místa s časem 0:07.50. „Gymstr“ se došplhal na 37. místo v jízdě po čáře s rychlostí 1:16.19 a na 20. místo v kategorii dálkové „záchrany“ plyšového medvěda s časem 1:18.05.

Už teď se těšíme na další ročník a doufáme, že roboti budou příští rok spolupracovat lépe.

Vítek Flaška, Alice Hanáková

Přečteno: 1038x
Vydáno: 6.3.2023



Další články v kategorii

Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách
Ohlédnutí za letošním ročníkem ETC
Studentský parlament IX