Robosoutěž ZŠ 2023

Dne 26.4. 2023 se náš tým o jednom oficiálním členovi (Matěj Babka, 3.O) a dalších čtyřech neoficiálních členech (Alice Hanáková 7.O, Eva Růžičková 2.B, Vítek Flaška 2.A a pan učitel Navrátil) vypravil do Prahy na Robosoutěž ZŠ a místo relaxace na Well being day zažil hororový boj o první místo!
Sešli jsme se na autobusovém nádraží ve Strakonicích a dojeli jsme autobusem a následně metrem na ČVUT FEL, kde jsme se hezky usadili v Zengerově posluchárně. Připravili jsme si naše tři naprosto úplně stejné kopie jednoho robota, s přezdívkami Sedmikráska, Dlouhý a Nohy. Po zkušebních jízdách jsme vyhodnotili Sedmikrásku jako nejspolehlivější a vyslali jsme ji do boje.
V prvním kole jsme získali 47 bodů, ve druhé jízdě jsme si polepšili a to s 55 body a průběžně jsme byli první. To se změnilo ve třetím kole, kde jsme se 37 body získali celkový součet 139 bodů a to nám stačilo na druhé místo. To je ale teprve začátek. Prvních šestnáct týmů postoupilo do vyřazovacího kola. Drželi jsme se celkem dobře až najednou robot zavrávoral a jeden duel prohrál. To nás ale pořád nevyřadilo ze soutěže, protože každý tým má právo na jednu prohru. Robot se v dalších soubojích umoudřil a tak se dokodrcal až do finále a stihl mezitím udělat i rekord počtu získaných bodů za jednu jízdu - a to 69!
Boj o první místo se stále ještě neporaženým soupeřem se stal velmi napínavým. Sedmikráska nejela úplně výborně, ale druhý tým si vedl hůře! Jelikož měl ale nárok na jednu prohru, musel se souboj opakovat, tentokrát ovšem byl výsledek rozhodující. Vypadalo to slibně. První zelené míčky sebral všechny. V druhé řadě nastal problém a umístil na správné místo jen 3 žluté míčky. Červené umístil nakonec jen 2 a to nám na výhru nestačilo. Soupeř byl o pár bodů lepší a tak nám vyfoukl první místo.
Naše krásné druhé místo nám však stačí na postup do celostátního finále, které se bude konat 11.6. 2023. Tak nám držte za necelé dva měsíce palce!
Alice Hanáková, Matěj Babka, Eva Růžičková

Autor: Mgr. Pavel Navrátil
Přečteno: 436x
Vydáno: 26.4.2023



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách