Robosoutěž SŠ 2019

Již tradičně se zástupci robokroužku vedeného panem Pavlem Navrátilem účastnili Robosoutěže. Letos konkrétně Miroslav Matějček, Alena Matějčková a Jan Švelch. Pro letošní zadání "Mountainclimber", kde šlo o překonání dráhy z různě vysokých bloků, byla nejdůležitější správná konstrukce robota. To byl opravdový oříšek pro náš tým, jelikož se skládal spíše z programátorů. Ale na 4. pokus to vyšlo - postavili jsme vozidlo schopné vyjet až 3 kostičky vysoký blok.

19.11. Jsme plni očekávání dorazili do budovy ČVUT jako úplně první, abychom mohli na místě upravit program dle soutěžní dráhy. Po úpravách byl robot občas schopný přejet dráhu úplně celou a teoreticky získat maximální počet bodů.

Prišel okamžik O a my postavili robota na startovní pozici. Robot se rozjel, dojel k překážce a... NIC! Prostě se zastavil. Ani naše prosebné pohledy ho nedonutily se rozjet. Byl vycvaknutý kabel ke třetímu motoru, nedalo se s tím nic dělat. Body z jízd se sčítali, takže sen o první příčce skupiny se rozplynul, ale boj o postup nebyl ztracen.

Po opravení této nešťastné chyby se při druhé jízdě zadařilo a získali jsme 11 bodů, což nás vymrštilo na 10. místo. Poslední jízda se nám bohužel nevydařila, když jsme se zasekli u první překážky. Přesto, že téměř veškeré naše body byli z jediného kola, tak jsme obsadili obstojné 18 místo z 34 soutěžících.

Autor: Miroslav Matějček
Přečteno: 954x
Vydáno: 19.11.2019



Další články v kategorii

Robotiáda 2024
Od umělé inteligence po laternu magiku, aneb exkurze do Prahy 20.2.2024
GT tournament 2024
Anglický tábor 2024
Velké Finále Robosoutěže SŠ 2023