Poděkování

Tato nelehká doba nesoucí ztížené podmínky ve vzdělání, sociálních interakcích i omezené možnosti v psychohygieně nás všech rozhodně nezpůsobila u studentů strakonického gymnázia ztrátu empatie, soucitu a chuti dělat radost. Celou školou se během posledních dvou měsíců vinula šňůrka s charitativními myšlenkami, na kterou se navlékaly různě velké, přesto ve všech případech milé, korálky.

Prvním z nich byl listopadový projekt Daruj srdce. Viktorce Soukupové se povedlo získat přihlášením Dětského centra ve Strakonicích od nadace Olgy Havlové částku 20.000,- Kč.

Posléze se lavinově rozšířila výzva o sběru plyšových a jiných hraček, tentokrát na popud naší absolventky Evy Křivancové – toho času studentky Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Celá sbírka putovala na dětská oddělení pražských nemocnic k příležitosti Mikulášského nadělování. Krásný korálek, který společně navlékli nejen studenti, ale i učitelé a naši absolventi.

Jsem moc ráda, že projekt „Vánoční strom splněných přání“ nezůstal přes složitý minulý školní rok v zapomnění. Naopak díky Barče Blovské, Viki Soukupové a holkám z kvarty, které se s velkým entuziasmem vrhly do organizování, vznikly stromy dva – jeden pro Dětské centrum ve Strakonicích a jeden pro Dětský domov ve Zvíkovském Podhradí. Tento korálek schovával 33 vánočních přání. Všechna nakonec našla své ježíšky, kteří s ochotou a nezištností splnili dětem jejich sny.

Posledním korálkem v tomto roce byl hudební vzkaz do strakonické nemocnice. Hudebně nedokonalý, se stydlivostí natáčený, přesto od všech zainteresovaných upřímně myšlený a s pokorou věnovaný.

Chtěla bych všem, kteří se podíleli na šíření radosti kolem sebe, poděkovat, a našim studentům říci, jak moc jsem na ně pyšná.

Mgr. Zuzana Kostková

Přečteno: 1132x
Vydáno: 22.12.2021



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách