Pěvecký sbor gymnázia se rozezpíval na Jarním rozezpívání

Ve čtvrtek 12. května přistál u kulturního domu ve Strakonicích autobus plný studentů medicíny. Nepřijeli sem na praxi do nemocnice, ale zazpívat spolu s Pěveckých sborem Gymnázia Strakonice na Jarní rozezpívání. 

Pěvecký sbor II. lékařské fakulty Chorion, vedený mladou talentovanou sbormistryní Veronikou Holcovou měl repertoár, který plul na úplně stejné vlně s písněmi Pěveckého sboru Gymnázia Strakonice. Aby sál nezněl jen zpěvem, zahrála mezi vystoupeními obou sborů výborně sladěná skupina Ádh Mór ze ZUŠ Strakonice, vedená Pavlem Reitmeierem. Tradicionály s keltskými kořeny posluchače dojímaly i nutily podupávat do rytmu.

Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice ukázal, že se na nedávném festivalu v Chorvatsku nejen výborně rozezpíval, ale ze sboru se stala opravdová parta. Ve zpěvu se totiž odrazí vše, i přátelství s těmi, kteří s vámi zpívají. Tím více nám bylo líto, že jsme se museli zase loučit s maturanty. 

Celý koncert začal společným zpěvem obou sborů, písní „Spirit of God“, která je modlitbou, prosbou o naplnění srdce, o otevření očí. A také společným zpěvem končil. „V Strakonicích za voltářem“ za doprovodu dudácké muziky, kterou teď ve sboru máme (díky ZUŠ Strakonice) rozezpívala i diváky.

A na úplný muzika zahrála divákům na odchodnou i ve foyeru domu kultury. Připomněla tak atmosféru dudáckých festivalů, kdy se hraje po Strakonicích skoro všude.

Děkujeme divákům, že naplnili sál a my doufáme, že jsme, v duchu úvodní písně, naplnili jejich srdce radostí.

Krásné jaro přejeme.

Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice

Autor fotografií: Ing. Luděk Míka

Přečteno: 707x
Vydáno: 13.5.2022



Další články v kategorii

Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz
Ohlédnutí za letošním ročníkem ETC
Studentský parlament IX