Ohlédnutí za Vánoční koledou v podání Gymstr ETC

V adventním čase zvládly herečky Klubu anglického divadla při naší škole odehrát úctyhodných 12 představení pro naše studenty, ale i pro žáky okolních základních škol.

Dovolíme si nejprve nabídnout jednu zpětnou vazbu z řad diváckých.

 

Thanks to Gymnázium Strakonice

I would like to thank the English Theatre Club for inviting us to the performance of the Christmas Carol.

The students performed very well in English. I very much appreciate the performance of the actress representing Ebenezer Scrooge and the level of English of all the actors. Commercial breaks were also unconventional and funny.
Thank you for a pleasant morning.

Klára Horáková and 9.B from ZŠ Poděbradova.

 

Jak takové představení vypadá „zevnitř“ a co vlastně obnáší práce v našem klubu, možná nejlépe nastíní stručné postřehy sepsané některými členkami divadla.

 

I always liked acting and theater. When I joined the ETC in seventh grade, I wasn’t too sure if it was what I was looking for, but soon enough I realized I made the right choice. Taking one of the main roles in the play and going on the stage gave me the self-esteem boost I needed to help me get through all the oral exams and presentations that school had in store for me.

I got to play the big bad wolf in the Little Red Riding Hood parody, King Arthur and a Christmas hater Ebenezer Scrooge. Each role was unique and challenging in different ways.

I made a lot of friends and learned to cooperate with others more smoothly. It was always a team effort and we managed to do great things together. Also, having to speak English at all times helped everyone improve their skill. 

This year was a little rough, we had a lot of plays ahead of us. Thankfully, due to great communication and an ability to improvise we managed without any major complications and felt happy with our performance.

If you’re looking for a place where you can let your imagination loose and have a lot of fun, ETC is definitely for you. In my seven years of membership, I never once regretted joining.

T. Kučerová, 8.O

 

When I was younger I never expected to ever be in a theater since I´ve always been a very quiet and shy person. Participating in our school's English theater opened my eyes and I got much more comfortable speaking in front of other people and it has quite helped me with my anxiety too. I was a bit hesitant at first, but now I am incredibly grateful for meeting so many wonderful people and having such a great time. 

Those 12 performances were so much fun even though I was really nervous the first two. It was quite an adrenaline to see anything in the backstage since it was really dark there and some days we were really tired, whereas I think all of our performances were great and I enjoyed them very much.

Nela Vavříková 3.C

 

Členkou ETC jsem již několik let, během nichž jsem prožila mnoho krásných zážitků, poznala skvělé lidi a zažila spoustu legrace. Společně s ostatními členkami divadla jsem měla příležitost ztvárnit dvě nezapomenutelná představení. Tím posledním byla adaptace vánoční pohádky A Christmas Carol od Charlese Dickense, se kterou jsme odehrály celkem 12 představení. Doteď popravdě nechápu, jak jsme to dokázaly. Vím jen to, že to byl zážitek, na který nikdy nezapomenu. 

Karolína Krejčová 8.O

 

Členkou tohoto divadla jsem byla několik let a musím přiznat, že to byly úžasné roky, během kterých jsem získala nové vzpomínky, zkušenosti, přátele... Někteří členové anglického divadla prezentují jako jeho největší výhody to, že jsme mohli sestavit a sehrát divadelní představení, naučili jsme se pracovat se svým tělem, s hlasem a emocemi, a zlepšili jsme své jazykové schopnosti. A ano, všechna tato tvrzení jsou pravdivá. Avšak ani jedno z nich není hlavním důvodem, proč jsem každé pondělí chodila na zkoušku. Pro mě bylo hlavním důvodem to, že jsem zde byla se svými přáteli, se kterými jsme si zde užili kopu legrace. Nakonec bych chtěla dodat ještě jednu věc…Na zkouškách nezáleží na úrovni vaší angličtiny (která je v mém případě dosti lámaná), ani na hereckém talentu (kterého jsem také moc nezdědila). Jde o to být sám sebou, objevovat své schopnosti, a především se bavit. 

Pokud bych se měla vyjádřit k hrám, které jsme odehráli, tak já konkrétně jsem se zapojila z důvodu pandemie pouze do dvou her. Ale obě jsem si užila. Poslední hru jsme odehráli loni v prosinci. Jednalo se o naši adaptaci díla Christmas Carol od Charlese Dickense. Tuto hru jsme odehráli 12x, což je až neuvěřitelné. Nebudu lhát…nebylo to snadné. Jeden den jsme měli hrát tři vystoupení v jeden den, což bylo náročné. Ale my to zvládli. Navíc každé představení bylo originální. Vždy se pokazilo něco jiného, někdo zapomněl text, něco spadlo, něco se zapomnělo. Ale to nebylo důležité, neboť jsme situaci vždy s přehledem zvládli a hru si užili. A podle potlesku si ji užilo i každé publikum, před kterým jsme ji odehráli. Odměnou nám nebyl jen dobrý pocit z našeho výkonu, ale také spousty sladkostí, které jsme od publika dostali, což jsme vůbec nečekali. Co ještě dodat…Bylo to jednoduše úžasné jako každý rok.

 Kristýna Krejčová 8.O

 

Vánoce a s nimi i Vánoční koleda jsou za námi, je čas se posunout dál. Na konci ledna nabíráme nové herce a herečky, držte nám tedy palce, ať se nám práce daří a brzy Vás můžeme pozvat na další hru.

Za Gymstr ETC
M. Brabcová

Přečteno: 653x
Vydáno: 20.1.2023



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách