Ohlédnutí za letošním ročníkem ETC

Opona se naposledy zatáhla za devátou reprízou naší letošní hry 5. března 2024. Znamenalo to konec jedné skvělé party, kterou stmelila práce na přípravě. Loučení to bylo dojemné, ale i sladké, jelikož základní školy, které se přišly na představení podívat, odměnily náš tým spoustou čokolády. Zůstane nám vzpomínka na chvíle zkoušek, při nichž nás leckdy od smíchu bolelo celé tělo, ale i na představení, během nichž jsme si ověřili, jak skvělým týmem jsme se stali.
Než se začne sestavovat nový tým a vybírat nová hra, dovolte nám ještě podělit se o názory jedné pokračující a jedné končící členky ETC.
Ze začátku jsem se trochu obávala, jak se nám představení vyvedou. Strach byl ale zbytečný, protože jsem si to moc užila a s každým představením mě to bavilo více a více. Nervozita opadla, a naopak ještě vzrostla důvěra v náš ETC tým, v němž po celý týden hraní (a vlastně vždy) panovala uvolněná atmosféra plná smíchu a vzájemné důvěry.
Andrea Šefčíková, 2.B
Hru „The Dollar" jsme spolu nacvičovali zhruba jeden a půl roku. Během té doby jsme nejenom zdokonalili naše herecké dovednosti, ale především se dokázali sblížit a dát dohromady skvělou partu, která se uměla uvolnit a užít si spolu strávený čas (ale i vložit se do práce, když bylo potřeba).
Celá příprava nebyla bez komplikací, časté nemoci a další nešvary nám dělaly starosti, ale teď když už jsou představení za námi a jistě v nás všech ještě stále přebývá ten pocit úspěchu, jsem si jistá, že na sebe všichni můžeme být pyšní a těšit se společně na další rok.
Osobně jsem měla tu čest, za dobu, co tu na gymnáziu studuji, zúčastnit se dvou her. Obě měly něco do sebe, a hlavně jsem poznala jedinečné a nadané herce. Nejen to, ale i kamarády, kterých si velmi vážím.
Pro mě je to letos bohužel v našem divadle naposledy, tudíž bych chtěla využít tento článek k poděkování za skvěle prožité tři roky. Chci poděkovat nejen svým spoluhercům, ale především paní učitelce Brabcové, která nám dala tu možnost být součástí našeho komorního školního divadla, které máme tak rádi, měla s námi trpělivost a vždy jsme tak díky její podpoře vše zvládli.
Děkuji a přeji hodně štěstí budoucím generacím ETC!
Nela Vavříková, 4.C

Přečteno: 474x
Vydáno: 4.4.2024



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
„CYKLISŤÁK“ – 7.O
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna