Ohlédnutí za adaptačním kurzem 1.A aneb očima studentů

V prvním říjnovém týdnu probíhal na našem gymnáziu adaptační kurz třídy 1 A., který se nesl v duchu šachové partie. Celou akci měly na starost naše třídní učitelka paní Fajová a paní učitelka Kostková. Na čtvrteční dopoledne, které jsme věnovali teambuildingovým aktivitám ve školním klubu, dorazili všichni s dobrou náladou. Odpoledne jsme strávili opravu originálním způsobem, zahráli jsme si několik divadelních představení s tématy šikana, láska a nenávist nebo drogy, při honbě za „knedlíkem“ jsme procestovali celý venkovní areál školy a k večeru zvládli nečekaně složitou hru s názvem „provázek“. Odměnou byla pizza, která nejen vypadala, ale i chutnala skvěle. Po večeři jsme se rozdělili. Někdo hrál na schovávanou, a přitom objevoval tajemství školní budovy, naši sportovci fandili při sledování fotbalového utkání ve třídě ZSV, hrály se i deskové hry ve školní knihovně. Večer se k nám přidala paní učitelka Volfová a i přes rušnou noc to bylo úžasné.
Na pátek bylo naplánována výzdoba naší učebny, navíc jsme se rozhodli, že je třeba udělat něco akčnějšího a zanechat ve škole po naší třídě trvalou památku. Jak bylo již zmíněno, tématem adapťáku byla hra v šachy, proto jsme na školním dvoře vytvořili šachovnici, a dokonce odehráli i historicky první „živou šachovou partii“.
Moc děkujeme všem, kteří nám pomáhali, jmenovitě pí. Fajové, pí. Kostkové, pí. Volfové, pí. Panuškové, p. Hajdekrovi, našim školníkům a vedení školy, bez jehož podpory by to vlastně vůbec nešlo.
Podle našeho názoru se akce velmi vydařila a oba dny jsme si společně užili.
Za třídu 1.A Veronika Táborová a Ondřej Augustin.

Přečteno: 579x
Vydáno: 5.11.2023



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 7.O
„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Ředitelské volno 9. a 10. 5.
Wellbeing Day