Návštěva studentů a učitelů Gymnázia Nabburg

Ve dnech 20. až 25.října nás svou návštěvou potěšili studenti a učitelé Gymnázia Nabburg. V neděli kolem páté hodiny odpoledne přijel k naší škole německý autobus a během večera jsme měli dost prostoru se seznámit. I přes prvotní nervozitu ze setkání, jsme vše zvládli dobře a do pondělního rána se z nás všech stali již dobří kamarádi.

Následujícího dne jsme se sešli v prostorách školního klubu, kde nás pan ředitel Hlava srdečně uvítal připravenou prezentací o našem gymnáziu. Poté, co jsme naše výměnné partnery provedli po budově a pan Věneček nás společně vyfotografoval, vydali jsme se po čtveřicích poznávat Strakonice formou zábavných úkolů. Na večer jsme se všichni setkali v restauraci U Papeže.

V úterý nás čekal celodenní výlet do Prahy, kde jsme během naučné procházky navštívili například Pražský hrad a Petřín.

Ve středu po velmi zajímavých exkurzích do klatovské barokní lékárny a katakomb jsme se ve škole ujali příprav na večerní jubilejní slavnost k 30 letům trvání výměnných pobytů mezi Strakonicemi a Nabburgem. Rozdělili jsme se do tří skupin, které měly za úkol připravit bohaté pohoštění, krásně vyzdobit jídelnu a zajistit kulturní vložku. Oslava se vydařila, pozvaní byli současní i bývalí členové pedagogického sboru a program také zpestřilo dudácké vystoupení.

Ve čtvrtek jsme naše kamarády provedli po Písku, ukázali jim hřebčinec a zdejší Obchodní akademii, kde nás čekal vydatný oběd a dezert.

Páteční dopoledne jsme navzdory velkému vyčerpání z celého týdne plného nových zážitků věnovali sportovním aktivitám, především míčovým hrám. Po obědě jsme se už museli rozloučit a popřát novým přátelům šťastnou cestu domů. Vytvořili jsme dobré mezinárodní vztahy, jelikož jsme se téměř každý večer scházeli a utužovali kolektiv. Všichni se už těšíme na opětovné shledání na jaře, tentokrát v Nabburgu.

Autor: Klára Bačová a Jana Kozlovská (6.O)
Přečteno: 1571x
Vydáno: 25.10.2019



Další články v kategorii

Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
Krásné Velikonoce
28. Euregio – hostující školní rok 2023/2024 – pracovní zasedání
Reprezentační ples Gymnázia Strakonice