Mensovní seminář pro nadané studenty

Jak lépe bych mohl začít říjen, než odjet na 5 dní do Jizerských hor, prohlédnout si místní krajinu během luštění šifer, navštívit místní universitu a hliníkárnu, poslechnout si zajímavé přírodovědné přednášky, vypracovat projekt a ještě si zahrát spoustu her se super lidmi. Tohle vše jsem mohl zažít na Mensáři.

První večer jsme se rozdělili do skupinek podle projektů, já si vybral odpor. Našim úkolem bylo během semináře vypracovat prezentaci o tom, co má vliv na elektrický odpor lidského těla. Práci na projektu jsem si opravdu užil, jelikož se naše práce skládala např. z vypití litru vody v co nejkratším čase nebo hraní deskovek - během všech činností jsme si samozřejmě měřili odpor, hodnoty pak dali do grafů a naši prezentaci hodnotili jak ostatní účastníci Mensáře, tak odborná porota skládající se z vedoucích.

V té samé skupině jsme potrápili mozkové závity při šifrované procházce, během které nás čekal i náročný výstup na Špičák, ale následný výhled stál za to. Veškeré skupinové činnosti byly bodované a pro větší motivaci se soutěžilo o krásné ceny. Díky spolupráci celého našeho týmu jsme obsadili úžasné první místo a já pak večer hrál Tetris s oblečením, abych dokázal do kufru přibalit ještě tiskárnu.

Jediné čeho na semináři lituji, je, že jsem nezačal jezdit dříve. Pokud nechcete udělat stejnou chybu jako já, následující se koná 5. - 9. 6. 2020, jediná podmínka přijetí je zájem o přírodní vědy.

Na závěr bych chtěl poděkovat Nadačnímu fondu Gymnázia Strakonice za finanční podporu mé účasti na této akci.

Autor: Miroslav Matějček, 4.C
Přečteno: 1528x
Vydáno: 5.10.2019



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách