Lomec

Dne 3. 10. 2019 jsme se vypravili na exkurzi do kostela Jména Panny Marie v Lomci. Cestu s dvěma přestupy jsme bez potíží zvládli, jen se někteří klepali zimou, protože podcenili doporučení paní učitelky Klichové, že bude vhodné teple se obléct.

V kostele jsme měli možnost vyslechnout vyprávění příslušnice řádu Šedých sester, která nás krátce seznámila s historií tohoto poutního místa a podělila se s námi i o zážitky ze svého působení v řádu. Poté jsme měli možnost si místo vyfotit, individuálně projít a popřípadě pokládat sestře dotazy. Nakonec nám ještě popřála štěstí při studiu a rozloučila se s námi.

A my jsme se poté vydali na sedmikilometrový výšlap do Vodňan, kde jsme promrzlí uvítali množství restaurací a kaváren, ve kterých jsme se mohli ohřát a nechat nějakou tu korunu.

Po potřebném odpočinku jsme se vydali zpět domů. Věřím, že všichni jsme si z tohoto malého výletu něco odnesli, ať už to byla nějaká z myšlenek sestry z řádu, či zážitek z poznání nového místa.

Tímto moc děkujeme paní Klichové a panu Hruškovi, že nám pomohli s uskutečněním exkurze a měli s námi celý den trpělivost :)

Autor: Eliška Valentová, septima
Přečteno: 1360x
Vydáno: 9.10.2019

Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz