Kulturu nezastavíš!

Ptáte se, proč v posledních dnech nevydáváme tak často? Přidali jsme se k iniciativě #kulturunezastavis a připravujeme pro Vás na odpoledne 30. dubna menší kulturní akci!

Dlouhodobá situace umělců, majitelů zavřených obchodů a restauratérů není uspokojivá, a tak jsme se rozhodli oživit místní výlohy a vyjádřit jim tak svou podporu. Zároveň bychom chtěli do této nelehké doby přinést alespoň trochu radosti a rozptýlení prostřednictvím živé kultury. 

Můžete se těšit na výstavu výtvarných děl, textů, autorské čtení a hudební vystoupení ve výloze Barmea. Obrazy a texty budou rozmístěny v několika vitrínách poblíž Velkého náměstí.

Jednotlivé umělce představíme v následujících dnech na Facebooku této události a najdete zde posléze i mapu se všemi zakreslenými místy (https://www.facebook.com/events/124485196328964?active_tab=about).

Organizátorem celé akce jsme my, studentský časopis Grafoman, a spolupracujeme také se skupinou Jsme Strakonice. S nápadem oživování výloh přišel původně divadelní soubor Cirk La Putyka. Postupně se k této iniciativě přidávali další umělci po celé republice, a tak jsme se rozhodli zapojit i Strakonice.

Celá akce je pořádána s respektem k vládním opatřením, a proto bychom Vás chtěli vyzvat k jejich dodržování. Noste respirátory, dodržujte rozestupy a nezdržujte se na jednom místě příliš dlouho. Nikdo z nás si nepřeje vyvolat další šíření nákazy. Na závěr bychom chtěli poděkovat všem majitelům obchodů, kteří byli ochotni nám poskytnout své prostory.

Těšíme se na Vás!

Přečteno: 879x
Vydáno: 30.4.2021

Další články v kategorii

Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz
Ohlédnutí za letošním ročníkem ETC
Studentský parlament IX