Kouzelné stromy splněných přání rostou na Gymstru

Stalo se nám krásným předvánočním zvykem pověsit do školní chodby velký strom s přáníčky dětí z Dětského centra ve Strakonicích. Jednotlivci z řad studentů i učitelů nebo kolektivy přátel i celých tříd si pak vyberou konkrétní přání a stanou se danému dítku Ježíškem. 
Letos jsme vyvěsili stromy dva. Chtěli jsme vyvážit dětská přání přáními dříve narozených z Domova pro seniory v Lidické ulici ve Strakonicích. Oslovili jsme tamější ergoterapeuty, aby nám pomohli vytipovat babičky a dědečky, k nimž na vánoční návštěvy nikdo nejezdí, nebo si jednoduše nemůžou dovolit koupit to, co by si přáli. Kolonky u všech jmen na obou stromech se vyplnily dychtivými Ježíšky během prvních dvou dnů.
20. 12. 2022 jsme vyrazili s nadílkou do Domova seniorů. Protože máme ve svých řadách velmi nadané instrumentalisty a zpěváky, nemohlo proběhnout předání jinak než v místní kapli za zpěvu koled a vánočních písní. Byli jsme se studenty velmi překvapeni dojetím obdarovaných, jejich nesmírným vděkem. Přiznávám, že jsme v jeden okamžik slzeli dojetím úplně všichni.
Děkujeme všem zaměstnancům Domova pro seniory za zprostředkování, toto setkání pro nás bylo silným zážitkem. Moc doufáme, že si ho budeme moci připsat do kolonky „každoroční“.

Vánoční putování pro nás ovšem zdaleka nekončilo. Pod záštitou kolegyně Mgr. Mileny Slavíčkové proběhla na gymnáziu ušlechtilá akce „Perníčky“. Studenti si je sami pekli, zdobili a prodávali na adventních trzích. Povedlo se jim vybrat částku 26.000,- Kč, kterou z poloviny věnovali Dětskému centru ve Strakonicích a z poloviny Kotvě při strakonické nemocnici. A tady naše muzicírování a předávání dárků pokračuje…Holky z kvinty se vydaly s nadílkou směrem k Dětskému centru – zde musel Ježíšek velmi opatrně a hlavně tajně našlapovat, aby se před dětmi neprozradil.

Muzikanti z druhých ročníků podpořeni mnou a paní učitelkou Slavíčkovou se vydali do Kotvy, kde proběhlo velmi srdečné a milé setkání. Přivítala nás vůně vánočního punče a především natěšení klienti, kteří si s námi posléze bezprostředně zazpívali. Měli jsme tu čest předat dárkový šek přímo do rukou ředitele obou institucí Mgr. Martina Karase. Bylo to moc krásné. Viděli jsme ve tvářích zaměstnanců i klientů radost i dojetí, a to znamenalo, že naše vánoční mise byla úspěšně splněna.
Věřím, že se nám povedlo roznést úsměvy, pohlazení a povzbuzení. A to je ten nejkrásnější dárek pro nás.

Autor: Mgr. Zuzana Kostková
Přečteno: 735x
Vydáno: 20.12.2022



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz