Jarní rozezpívání 2023

V radostném očekávání příjemného večera šuměl ve čtvrtek 11. května 2023 téměř do posledního místa zaplněný velký sál Městského domu kultury ve Strakonicích. Rodiče, sourozenci, prarodiče, tetičky, strýčkové ale i nespříznění, avšak věrní posluchači, si přišli poslechnout Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice a jeho hosty.
Z Českých Budějovic dorazil sbor Canzonetta. Pod vedením sbormistryně Petry Nové a za klavírního doprovodu Veroniky Peškové předvedl pestrý repertoár a ukázal, že si plným právem přivezl z krajského kola soutěže sborů ZUŠ Zlaté pásmo a Zvláštní cenu za hlasovou výchovu. Po koncertu se nechali slyšet, že se k nám moc těšili, protože se u nás dobře zpívá.
PUK aneb Pěvecké uskupení kantorů Gymnázia Strakonice je důkazem, že u nás na škole jsou učitelé docela dobře naladění. PUK je osm učitelů, kteří se jednou týdně scházejí, aby si před začátkem vyučování společně zazpívali. A jsou natolik odvážní, že výsledky svého snažení předvádějí i na veřejnosti. Před takhle početným publikem, jaké bylo v sále, to však nebývá často.
Závěr koncertu patřil hostitelskému Pěveckému sboru Gymnázia Strakonice. Sbor zazpíval část svého soutěžního repertoáru, za který si přivezl Zlaté pásmo z krajského kola soutěže Mezzochori a několik dalších hitů (na klavír doprovázel Vojtěch Koudelka a Barbora Helmová). Jak už bývá zvykem, nacvičila chlapecká složka sboru svou samostatnou píseň, která byla zaslouženě odměněna bouřlivým potleskem. Ovšem děvčata se nenechala zahanbit a připravila si také jednu. Přes všechnu snahu měli chlapci potlesk o trošku větší. Jak už bývá na jarních koncertech zvykem, proběhl také tradiční rituál loučení s maturanty. Jako vždy si skupinka maturantů připravila a zazpívala pečlivě utajovanou píseň a byla odměněna květinou a drobným dárkem. Všichni jim teď držíme palce, aby odmaturovali tak dobře, jako zapívali ve velkém sále.
Děkujeme všem hostům i divákům za krásnou atmosféru a těšíme se nejpozději na Vánočním koncertu na viděnou a slyšenou.

Fotografie (autor: Ing. Luděk Míka)

Autor: Mgr. Marcela Miková
Přečteno: 502x
Vydáno: 12.5.2023



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz