Halloween na Gymstru

Běžně píší reportáže z pořádaných akcí na škole sami studenti, ovšem tentokrát se této aktivity chopím ráda sama. Především proto, abych poděkovala celému týmu třídy kvarty včetně paní učitelky Mgr. Petry Babkové za obrovský zážitek, který nám – lišákům z primy – v halloweenské noci ve školních prostorách připravili. Stejně srdečný dík patří i Cassandře Gutterman – Johns – americké učitelce angličtiny, která dětem v zábavné a osobité prezentaci přiblížila Halloween v USA. Samozřejmostí byl překlad do češtiny, o který se postarali sami kvartáni.

Pak už nás čekal zážitek věru nevídaný. Nestává se často, aby se studenti orientovali po Gymstru v úplné tmě jen s lucernami a zašifrovaným plánkem, aby slyšeli z dívčích toalet kvílení Uršuly, nechali se jen tak unášet obřím strašidlem nebo plnili bojovku s kostlivcem Hugem v zádech. A to nemluvím o přízracích vyskakujících ze skříněk, zpoza kytek nebo strašidelných zvucích linoucích se celým prostorem. To vše nám stálo v cestě za kořistí, kterou duchové Gymstru za poslední desetiletí nastřádali. Přes hádanky, šifry, logické úvahy, zkoušky zručnosti, ochutnávky, lovení zubů z nesympatických elixírů, jsme nakonec vytoužené odměny v podobě halloweenských sladkostí dosáhli. Pomohlo nám k tomu i úspěšné vyřešení matematického příkladu, který byl diktován hlasem ducha z éteru školy.

Poté jsme s velkou úlevou zasedli k tematickému rautu, který primánci připravili jako poděkování pro organizátory akce.

Jsem moc ráda, že přes náročné studium, nekončící plánování písemek a všudypřítomně hrozící zkoušení si naši studenti najdou čas, aby nezištně a s chutí připravili takhle krásnou akci.

Všichni si to náramně užili.

Autor: Mgr. Zuzana Kostková
Přečteno: 1042x
Vydáno: 2.11.2022



Další články v kategorii

Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách
Ohlédnutí za letošním ročníkem ETC
Studentský parlament IX