Grüße aus Wien

V úterý 8.10.2019 jsme se společně s 2. A zúčastnili exkurze do Vídně. Vyjíždělo se již v půl čtvrté ráno, což bylo pro některé z nás příliš velké sousto. Následovala několikahodinová cesta busem, kterou většina z nás prospala, a vzbudilo nás až ranní slunce na rakouské benzínce, kde jsme posnídali. Pak už nás čekala s otevřenou náručí Vídeň, hlavní město Rakouska.

Jako první jsme se podívali do Schönbrunnu a jeho rozlehlých, stále ještě rozkvetlých zámeckých zahrad. Člověk by potřeboval několik dní na to, aby si celý areál prošel. Není vůbec těžké se tu ztratit. Po barokním zámku jsme se přemístili do centra města, kde jsme toho viděli opravdu hodně, přičemž mě nejvíc zaujal Hundertwasserhaus pro svoji pestrobarevnost a neobvyklý vzhled. Opodál stála anglická telefonní budka. Kdo by ji tu čekal?

Samozřejmě jsme ochutnali opravdový Sacher-Torte v jedné z proslulých vídeňských kaváren a prošli se ulicemi plnými luxusních obchodů. Poslední zastávkou byla věž Donauturm, na niž jsme vystoupali výtahem se skleněným stropem za doprovodu písně Somewhere Over the Rainbow. Naskytl se nám pohled na město z úplně jiné perspektivy. Měli jsme štěstí, bylo jasno a Vídeň zalil svit právě zapadajícího slunce, tudíž výhled byl opravdu uchvacující.

Domů jsme se vrátili všichni unavení, avšak spokojení a plní dojmů z prožitého dne.

Autor: Barbora Kůtová, studentka sexty
Přečteno: 4066x
Vydáno: 8.10.2019



Další články v kategorii

Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
Krásné Velikonoce
28. Euregio – hostující školní rok 2023/2024 – pracovní zasedání
Reprezentační ples Gymnázia Strakonice