DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Vážení zájemci o studium,

další den otevřených dveří proběhne "online" formou ve středu 17. 2. 2021. Připravili jsme pro Vás celkem 3 odpolední online konference prostřednictvím aplikace Google Meets. Ředitel nebo zástupci ředitele Vám předají hlavní informace o studiu i přijímacím řízení a budete moci také položit vlastní dotazy. Těšíme se tedy alespoň na online setkání s vámi.

Čas online konference si vyberete v následující tabulce:

Termín online konference: Odkaz pro připojení:
ST 17. 2. od 15:00 připojit se
ST 17. 2. od 16:00 připojit se
ST 17. 2. od 17:00 připojit se

K přihlášení do online konference budete potřebovat účet od Gmailu (jmeno@gmail.com). Pokud vlastní účet Gmailu nemáte, využijte následující přihlašovací údaje:

jméno (email): 

heslo: 

Ovládání aplikace Google Meets je velice jednoduché a intuitivní. Můžete položit dotaz v chatu (textem) nebo ústně - při zapnutí mikrofonu. Zapnutí kamery není nutné. Prezentujícího zástupce školy samozřejmě uvidíte. Přehledný návod pro ovládání aplikace je případně zde.


Můžete vyrazit na virtuální prohlídku školy:

Podrobné informace o škole najdete v této prezentaci:

Aktuální informace o přijímacím řízení naleznete zde:


Připravili jsme také odpovědi na často kladené otázky:

Kolik přihlášek na SŠ mohu podat?

Podle platné legislativy i v tomto školním roce může uchazeč podat v 1. kole dvě přihlášky na dvě různé SŠ nebo dva studijní obory. Uchazeč bude potom vyzván k vykonání přijímací zkoušky ve dvou termínech. V obou případech se mu bude počítat lepší výsledek ze společného testu z matematiky a českého jazyka.

Do jakého termínu musím přihlášku na SŠ podat a jakou formou?

Přihlášku na SŠ musí uchazeč doručit na zvolenou SŠ do 1. března 2021. Může ji poslat poštou nebo ji doručit osobně a to na formuláři potvrzeném ředitelstvím ZŠ, na které dosud studuje.

Kde najdu podrobnější informace o přijímacím řízení na vybranou SŠ?

V tomto případě doporučuji oficiální webové stránky SŠ. Na www stránkách strakonického gymnázia je to v menu www.gymstr.cz  - zájemci  o studium/přijímací řízení.

Má můj prospěch ze ZŠ nějaký význam pro přijetí na gymnázium?

Ano rozhodně má. Je to přibližně 30% celkové váhy přijímacího řízení (70% je váha společného státního testování). Na přihlášce musí každý uchazeč uvést pololetní a závěrečné známky z 8. a pololetní výsledky z 9. ročníku. Uchazeči do osmiletého vzdělávání uvádí výsledky ze 4. a pololetí 5. ročníku. Ovšem v letošním roce nezapočítáme známky z důvodu distanční výuky z druhého pololetí minulého školního roku (tedy 2. pololetí 9. ročníku, popřípadě 2. pololetí 4. ročníku. 

Musím nějak potvrdit přijetí na SŠ, když budu úspěšný na obou zvolených školách?

Zájem o vybranou SŠ po úspěšně vykonaných přijímacích zkouškách musí zákonný zástupce a uchazeč (žák) potvrdit odevzdáním tzv. Zápisového lístku. Ten je povinná vystavit jeho kmenová ZŠ.

Požaduje gymnázium doložení potvrzení o mém zdravotním stavu?

Potvrzení o zdravotním stavu nepožadujeme. Naopak, od roku 2019 jsme plně bezbariérovou školou a může u nás studovat i tělesně handicapovaný žák.

Mám šanci na přijetí, pokud složím úspěšně přijímací zkoušku, ale skončím v celkovém pořadí pod čarou?

Zákonní zástupci mohou do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí o nepřijetí podat odvolání. V rámci odvolacího řízení budou na základě odvolání přijati další uchazeči na uvolněná místa dle celkového pořadí výsledku u přijímací zkoušky.

 

Jakékoli další dotazy Vám rádi zodpovíme emailem:

Ředitel školy Mgr. Miroslav Hlava - reditel@gymstr.cz

Zástupce ředitele RNDr. Milena Pavlíková - zastupce@gymstr.cz

Zástupce ředitele pro vzdělávání a výchovu PhDr. Miroslav Žitný - zitny@gymstr.cz

 

Autor: M. Žitný
Přečteno: 2222x
Vydáno: 17.2.2021

Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz