Beseda s Janou Pichlíkovou

22. 11. 2019 měla 4. C možnost seznámit se s absolventkou strakonického gymnázia Janou Pichlíkovou. Rodačka z Cehnic nám hned na začátek nabídla tykání, protože není o moc starší než my (narodila se v roce 1985). Přiznala menší nervozitu, avšak po spuštění prezentace z ní stres opadl…
Nejprve o sobě sdělila pár základních informací – chodila na ZŠ v Cehnicích, poté studovala zde na gymnáziu, v roce 2004 úspěšně odmaturovala. Jejím třídním byl tehdy pan učitel Hruška, na kterého ráda vzpomíná. Z pedagogického sboru zmínila ještě např. pana Kose nebo paní Trávníčkovou. Z reakce celé třídy na poslední jméno bylo zřejmé, že nás paní profesorka také učí. Vystudovala Jihočeskou univerzitu, dnes pracuje na Katastrálním úřadě ve Strakonicích.
Od dětství miluje sport. Dříve se aktivně věnovala jezdectví. Její maminka vlastnila stáj, takže se Janča o koně i starala a ve volném čase k tomu trénovala menší děti. Po absolvování cyklo-turistického kurzu ve 3. ročníku na gymnáziu s panem učitelem Plačkem, jenž jí prý utkvěl v paměti, si zamilovala kolo. Během krátké doby se „vypracovala“ do neuvěřitelné formy a zkoušela štěstí na prvních závodech. Dnes se nachází na úplné špičce amatérské kategorie v triatlonu a cyklomaratonu. V současné době jezdí za tým Kross Bike Ranch. Vyhrává nejen celoroční soutěže Kola pro život, je taktéž vítězkou Českého poháru maratonů, UCI Malvil Cupu, vicemistryní ČR v maratonu, nominovala se na ME v XCO v Brně, zúčastnila se terénního triatlonu Xterra v Prachaticích, kde to „klaplo“, a mohla tak odletět na ostrov Maui (Havaj) na MS. I přes předchozí vytíženost si zde dojela pro vítězství ve své kategorii – ženy 30-34 let!
Peníze jsou až na prvním místě. Pro Janču, jakožto amatérku, není snadné je sehnat a výdajů na sport je mnoho. Dostává sice sponzorské dary, ale to ne vždy stačí, musí proto chodit i do práce. To, že zvládá zaměstnání a cyklokrosovou kariéru zároveň je bezesporu obdivuhodné. Trénuje v té troše volného času, většinou sama. Vážným úrazům se naštěstí vyhýbá (musíme zaklepat), svou dosavadní kariéru hodnotí pozitivně. Bikerským žebříčkem se zatím pohybovala vzestupně a já jí za celou třídu přeji, aby se dařilo i nadále!

Barbora Kubešová, 4.C

Autor: Václav Kůla
Přečteno: 1213x
Vydáno: 29.11.2019



Další články v kategorii

Ředitelská volna
Výzva - Gymstr Jazz
S gymnáziem na cestách
Ohlédnutí za letošním ročníkem ETC
Studentský parlament IX