30leté partnerství s družebním Gymnáziem Roberta Kocha v bavorském Deggendorfu

S radostí a potěšením přivítalo ve středu 08.09.2021 vedení našeho gymnázia v čele s panem ředitelem Mgr. Miroslavem Hlavou, paní zástupkyní
RNDr. Milenou Pavlíkovou a koordinátorkou přeshraničního projektu EUREGIO Mgr. Annou Hlavovou nově jmenovaného ředitele deggendorfského gymnázia pana OStD Heriberta Strunze spolu s koordinátorkou partnerských setkání našich gymnázií paní OstRin Ingrid Naber.

V letošním roce si připomínáme již 30leté výročí přátelství strakonického a deggendorfského gymnázia. Nesmírně si vážíme toho, že pan ředitel Strunz návštěvu našeho gymnázia sám inicioval a tuto středu, ještě před zahájením nového školního roku na svém gymnáziu, zrealizoval. Během společného setkání, prohlídky areálu školy i procházky městem nás pan Strunz nadchl svou srdečností, zájmem o naši školu, o náš rodný jazyk, o naše školní radosti i strasti. Nadchl nás však především svou lidskostí.

Pan ředitel Strunz i pan ředitel Hlava vyslovili během středečního setkání mnohokrát slovo „vize“, a to jak v rámci dalších setkání našich pedagogických sborů, tak i nových možností při realizování výměnných pobytů menších skupin žáků za příznivých okolností.

Pan ředitel Heribert Strunz i paní kolegyně Ingrid Naber nám během své návštěvy a zejména před odjezdem vyjádřili, jak velkou důležitost našemu partnerství a naší spolupráci přikládají. Těšíme se proto na jejich další návštěvu.

(Robert-Koch-Gymnasium Deggendorf)

https://www.rokodeg.de/

Autor: Mgr. Lenka Šampalíková
Přečteno: 976x
Vydáno: 8.9.2021



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz