Robosoutěž aneb jak jsme měli víc štěstí než rozumu

V neděli 11.6. se v Praze konalo Superfinále Robosoutěže ZŠ, tentokrát v rámci Maker Faire na Výstavišti. Náš tým s jedním oficiálním členem (Matěj Babka, 3.O) a čtyřmi neoficiálními členy (Alice Hanáková 7.O, Eva Růžičková 2.B, Vítek Flaška 2.A a pan učitel Navrátil) si vybojoval účast ve finále už v dubnovém předkole a proto jsme se vypravili utkat s ostatními nejlepšími týmy z celé České republiky.

Na místo jsme dorazili v 9:50 a zaparkovali vedle naprosto zbytečného květináče. Po registraci jsme se pustili do dvou hodin testování robotů. Už ze začátku nefungovala ani jedna z kopií a tak jsme se rozhodli pro robota se jménem Dlouhý a pokusili jsme se o poslední úpravy. První tři jízdy skončily katastrofálně. Dosáhli jsme v součtu pouhých 34 bodů (maximum 225).

Už jsme se pomalu chystali domů s nepořízenou, když přišel zvrat. Do vyřazovací části soutěže jsme nasadili robota Sedmikrásku s původním pomalejším programem. Sedmikráska pod tlakem začala drtit soupeře a postupovat v soutěži dál a dál. Její štěstí však netrvalo věčně a tak jsme si odnesli krásné páté místo. Patříme tak do TOP 5 robotických týmů ZŠ v celé republice!!! Odjížděli jsme šťastní z tak skvělého, ze začátku nečekaného, umístění a zároveň zklamaní z nefunkčnosti programu, na kterém jsme pracovali poslední měsíc více méně zbytečně.

Autor: Pavel Navrátil
Přečteno: 432x
Vydáno: 11.6.2023



Další články v kategorii

3D modelování a práce s 3D tiskárnou
Kdo poletí z okna?
Robosoutěž
Robotiáda 2024
Od umělé inteligence po laternu magiku, aneb exkurze do Prahy 20.2.2024