Robosoutěž

Dne 24.4.2024 se celý náš robotický kroužek vydal do Prahy podpořit náš jediný tým Gymstr 4.O o jednom členovi (Matěj Babka, 4.O) na Robosoutěž pro základní školy. V letošní úloze se třídily kostky podle barev do zásobníků s různou obtížností.

V prvním kole se nám ve dvou jízdách podařilo získat pokaždé 32 bodů a ve třetí jízdě dokonce 72 bodů, což bylo dnešní maximum. Celkem jsme tak se 136 body byli po prvním kole na 1. místě a postoupili jsme do druhého kola.

Následovala přehlídka katastrof s názvem Netušíme co se stalo. V první jízdě záhadně nevysypal kostky do prvního zásobníku, trefil alespoň ten druhý a tak jsme měli úplně stejný počet bodů jako soupeř, naštěstí díky použití obtížnějšího zásobníku jsme velmi těsně postoupili dál. V další jízdě špatně nabral už první kostičku a to ho rozhodilo tak moc, že dal jen 8 bodů a to nestačilo, propadli jsme se tak mezi jednou poražené. V další jízdě, kde bojoval o přežití v soutěži se rozhodl stávkovat. Program, který předtím i potom vždy fungoval, najednou skončil po pár sekundách a nikdo neví proč. Tím jsme definitivně vypadli ze soutěže a skončili tak na děleném 9.-12. místě.

Stále ale neztrácíme naději, jelikož chceme požádat o udělení Divoké karty, která by nám umožnila zúčastnit se Velkého Finále, které se koná za dva týdny. Jestli nám to vyjde zjistíte na našem Instagramu @robotika_gymstr a nebo se brzy dočkáte dalšího článku z finále. Tak nám držte palce!

Autor: Alice Hanáková
Přečteno: 131x
Vydáno: 24.4.2024



Další články v kategorii

Robotiáda 2024
Od umělé inteligence po laternu magiku, aneb exkurze do Prahy 20.2.2024
GT tournament 2024
Anglický tábor 2024
Velké Finále Robosoutěže SŠ 2023