Nabburští ve Strakonicích

V neděli odpoledne dne 7.4. jsme přivítali studenty z partnerského gymnázia v Nabburgu a doprovodili do našich rodin, kde se ubytovali.

Náš společný program začal v pondělí. Nejdříve nás všechny uvítal pan ředitel Miroslav Hlava ve školním klubu. Pokračovali jsme procházkou po městě, kde jsme se rozdělili do skupinek a formou hry jsme představili našim novým kamarádům město Strakonice. Došli jsme na Strakonický hrad, navštívili Muzeum Středního Pootaví a kdo chtěl, mohl si užít výhled z Rumpálu. Odpoledne jsme poznali město Písek a zahráli si v Laser Aréně. Den jsme zakončili výbornou večeří v Plzeňce Hangár.

V úterý jsme odjeli do Prahy. Nejprve nás centrem hlavního města provedl bývalý student našeho gymnázia a odpoledne byla na programu návštěva Neviditelné výstavy, kde jsme si zkusili orientaci v prostoru jako kdybychom byli nevidomí.

Středu jsme strávili mezi vlky na Srní a prohlídkou hradu Kašperk.

Ve čtvrtek jsme se hravou formou vzdělávali v plzeňské Techmanii a Planetáriu.

V pátek nastalo loučení... Během dopoledne jsme si zahráli společenské hry a utkali se na dračích lodích na řece Otavě. Užili jsme si společně krásný týden plný zážitků a těšíme se na setkání v partnerské škole, kam pojedeme v polovině května.

Autor: Bára Petrásková, 6.O
Přečteno: 319x
Vydáno: 14.4.2024



Další články v kategorii

HOSPITAČNÍ NÁVŠTĚVA NA GYMNÁZIU ROBERTA KOCHA V DEGGENDORFU
Die Schöne und das Biest
Nabburští ve Strakonicích 6.-12.5. 2023
Strakoničtí gymnazisté na návštěvě v Nabburgu 5.- 10.3.
Jak jsme se vyměnili