HOSPITAČNÍ NÁVŠTĚVA NA GYMNÁZIU ROBERTA KOCHA V DEGGENDORFU

Od pondělí 18.03. do středy 20.03.2024 jsme s paní kolegyní Ph.D. Marcelou Mikovou zrealizovaly hospitační návštěvu na bavorském Gymnáziu Roberta Kocha v Deggendorfu, ze které jsme si na základě náslechů ve výuce němčiny, etiky, francouzštiny, matematiky, fyziky a hudební výchovy přivezly nesmírné množství užitečných informací, postřehů, zážitků a úžasný pocit respektu a úcty k učitelské profesi. Účastnily jsme se otevřené a srdečné komunikace s bavorskými kolegyněmi a kolegy v jejich společné sborovně, doprovázeny naší organizující kolegyní Ingrid Naber.

Byly jsme pozvány po všechny tři dny na návštěvy k panu řediteli OStD Heribertu Strunzovi, se kterým jsme společně připravovali rozšířenou vzájemnou spolupráci mezi oběma gymnázii spočívající ve čtyřech pilířích: setkávání pedagogů (již 33letá tradice); zcela nově třídenní oboustranné hospitační návštěvy za účelem poznávání a srovnávání výukových metod; pětidenní výměnné pobyty studentek a studentů, hudební spolupráce pěveckých sborů a aktuálně v tomto školním roce bude realizována jednorázová návštěva tzv. sportovního semináře jedenácti bavorských studentů a studentek se třemi tělocvikáři ve dnech 26.06. a 27.06.2024, kteří k nám během svého třídenního cyklistického výletu přijedou na svých kolech z Bavorské Rudy.

Naše budoucí spolupráce může na návrh bavorské strany postupně zahrnout i mezinárodní výměnu s jejich spřáteleným italským gymnáziem. Velmi soustředěná příprava výše zmíněných pilířů spolupráce mezi gymnázii se úspěšně rozběhla.

Autor: Mag.phil. Lenka Šampalíková
Přečteno: 179x
Vydáno: 20.3.2024



Další články v kategorii

Nabburští ve Strakonicích
Die Schöne und das Biest
Nabburští ve Strakonicích 6.-12.5. 2023
Strakoničtí gymnazisté na návštěvě v Nabburgu 5.- 10.3.
Jak jsme se vyměnili