Setkání zástupců gymnázií účastnících se projektu EUREGIO v Praze

Ve čtvrtek 01.12.2022 se v předvánoční Praze setkali ředitelé a pověření učitelé českých a bavorských gymnázií v rámci projektu EUREGIO, který je realizován již od školního roku 1996/1997 a nabízí studentkám a studentům zúčastněných gymnázií možnost studovat 3. ročník na jednom z bavorských gymnázií. Zástupci gymnázií společně navštívili „Repräsentanz des Freistaats Bayern in der Tschechischen Republik / Zastoupení Svobodného státu Bavorsko v České republice“ nacházejícího se v Praze od roku 2014 a shlédli prezentaci týkající se bavorsko-české spolupráce v oblasti školství (např. lektorství bavorských rodilých mluvčí), kultury, průmyslu a obchodu atd..

Při setkání, kterého se zúčastnil také ředitel našeho spřáteleného Gymnázia Deggendorf pan OStD Heribert Strunz, jsme projednávali zmíněným panem ředitelem nově nabízenou možnost realizace výměnných pobytů v Deggendorfu pro naše studentky a studenty.

V souvislosti s touto nabídkou ze strany Gymnázia Deggendorf vyzývám touto cestou Vás všechny, milé studentky a milí studenti, stejně tak i Vás, milé kolegyně a milí kolegové, o Vaše vyjádření zájmu o výměnné pobyty buďto krátkodobějšího charakteru (1-2 dny) anebo dlouhodobějšího charakteru (týden) svým vyučujícím anebo přímo mé osobě nejlépe prostřednictvím programu Komens – Bakaláři či na níže uvedenou e-mailovou adresu anebo osobně. Děkuji Vám za spolupráci.

autorka textu: Mag.phil. Lenka Šampalíková, e-mail: sampalikova@gymstr.cz

Přečteno: 580x
Vydáno: 1.12.2022



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 7.O
„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Klub anglického divadla přijímá nové členy
Ředitelské volno 9. a 10. 5.
Wellbeing Day