NÁVŠTĚVA BAVORSKÝCH KOLEGŮ

HOSPITAČNÍ NÁVŠTĚVA BAVORSKÝCH KOLEGŮ Z GYMNÁZIA ROBERTA KOCHA V DEGGENDORFU

V předprázdninovém týdnu jsme na našem gymnáziu přivítali historicky první hospitační návštěvu -kolegyni Ingrid Naber (němčina) a kolegu Rolanda Raucha (němčina / angličtina) z deggendorfského gymnázia, která se nesla ve velmi přátelském duchu. Symbolizovala zájem bavorských kolegů o výuku němčiny a angličtiny na naší škole, hlavně však o prohloubení našich vzájemných vztahů a znamenala i naši společnou přípravu hospitačních návštěv pedagogů, především však výměnných pobytů studentek a studentů. Chtěla bych tímto poděkovat všem kolegyním a kolegů za uvedení návštěvy do určených hodin a za naprosto skvělou spolupráci. Našim bavorských kolegů se u nás velmi líbilo. Ocenili vysokou úroveň vyučovaných cizích jazyků, s nadšením přivítali možnost zúčastnit se zkoušky nového představení studentského „Anglického divadla“ pod vedením paní kolegyně Margarety Brabcové, stejně tak i zkoušky sboru gymnázia pod vedením kolegyně Marcely Mikové, se kterou se v příštím týdnu také vydáme na hospitační návštěvu deggendorfského Gymnázia Roberta Kocha. Cílem je doladit organizaci výměnných pobytů a spolupráci sborů.
Již v posledním červnovém týdnu k nám z vlastního zájmu zavítá jedenáct deggendorfských studentek a studentů se třemi vyučujícími v rámci svého cyklistického výletu z Bavorské Rudy. Jejich zájmem je prohlédnout si naší školu, naše město a Strakonický hrad. Po svém návratu do Bavorska pak chtějí mezi svými spolužáky zahájit osvětu týkající se výměnných pobytů.
Naše 33leté přátelství mezi gymnázii se díky nesmírné podpoře vedení obou gymnázií, pana Mgr. Miroslava Hlavy a Heriberta Strunze, dále prohlubuje a rozvíjí ku prospěchu nových mladých generací.
Autorka: Mag.phil. Lenka Šampalíková

Přečteno: 359x
Vydáno: 13.3.2024



Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz