Exkurze do nemocnice

Ve středu 30. listopadu se vydala skupina seminaristů z biologie na exkurzi do strakonické nemocnice. Exkurze, znovu uskutečněná po covidové odmlce, byla určena zejména pro zájemce o studium medicíny. Nemocnicí nás provedl MUDr. Pelíšek a Mgr. Edita Klavíková.

Jako první jsme si prohlédli pracoviště magnetické rezonance a počítačové tomografie (CT), kde nám přítomní lékaři vysvětlili využití jednotlivých metod vyšetření a rozdíly mezi nimi.

Poté jsme navštívili oddělení gastroenterologie, které je jedním z nejmodernějších v Evropě. Dále jsme si mohli prohlédnout porodní sály, jedna z maminek nám dokonce ukázala své čerstvě narozené miminko. Jako poslední jsme navštívili oddělení anesteziologicko-resuscitační (ARO), kde se starají o pacienty v ohrožení života, zopakovali jsme si zde i zásady první pomoci. Na víc nám bohužel již čas nevystačil.

Velký dík patří všem zaměstnancům nemocnice, kteří nám prohlídku umožnili, jelikož probíhala za plného provozu. Ze všech zdravotníků, které jsme potkali, máme pocit, že mají svou práci opravdu rádi. Shodují se v tom, že pracovníků v zdravotnictví je v současné době nedostatek, a tak by alespoň některé z nás v budoucnu s radostí přivítali jako nové kolegy.

Autor: Jan Lelek, 4.C
Přečteno: 606x
Vydáno: 30.11.2022



Další články v kategorii

Pizza box
Ukliďme Česko!
Biologická exkurze Až na dno!
GMO = téma současnosti?
Lékařské sympozium