28. Euregio – hostující školní rok 2023/2024 – pracovní zasedání

25 stipendií pro zájemce o roční studium na bavorském gymnáziu v příštím školním roce nabízí EUREGIO Bavorský les-Šumava-Dolní Inn se sídlem ve Freyungu.
19.3.2024 jsme se zúčastnili pracovního setkání ve Freyungu společně s ostatními řediteli a pověřenými učiteli z českých i bavorských gymnázií, abychom prohovořili zkušenosti z hostitelského roku minulého i současného.
Tématem jednání bylo rovněž uznání výkonů českých studentů a studentek, popř. jazykových certifikátů v Německu jako součást klasifikace na české škole a zhodnocení krátkodobého pobytu (max. 3 týdny) německých studentů na české škole.
Jak hodnotí čeští studenti svůj studijní pobyt v zahraničí? Tento hostitelský rok má určitě světlé i tmavé momenty, důležité je zůstat pozitivní a s odstupem ocení zejména vylepšení jazyka, hodnotné zkušenosti a nezapomenutelné zážitky. Důležitější než známky ve škole bylo vlastní vynaložené úsilí o co nejlepší výkon. Pobyt mezi rodilými mluvčími je nejlepší cesta, jak se naučit cizí jazyk, ale i poznat život na druhé straně hranice. Někteří studenti hodnotí pobyt jako nejlepší životní rozhodnutí, skvělou příležitost pro všechny, kteří se zajímají o němčinu.
Pro příští školní rok se ucházejí o studijní pobyt čtyři studentky naší školy. Držíme palce, aby byly vybrány do programu. Děkujeme Euregiu za zprostředkování tohoto programu a hledání hostitelských rodin, které budou důležitým zázemím a náhradní rodinou i psychickou oporou mladých studentů a studentek po celý školní rok.
Mgr. Anna Hlavová – učitelky Nj
Mgr. Miroslav Hlava – ředitel školy

Přečteno: 302x
Vydáno: 21.3.2024

Další články v kategorii

„CYKLISŤÁK“ – 3.C
Gymstr perníčky opravdu pomáhají
Ředitelská volna
S gymnáziem na cestách
Výzva - Gymstr Jazz